Royal Welsh kampioen Stougjeshoeve Escudo naar Australië 𝘮𝘦𝘵 𝘷𝘪𝘥𝘦𝘰

0
1577
Stougjeshoeve Escudo en Geert Verbaas
Stougjeshoeve Escudo en Geert Verbaas

De Royal Welsh kampioen Stougjeshoeve Escudo vertrekt binnenkort naar Australië. Fokker en eigenaar Geert Verbaas verkocht hem aan Mark Bullen van Imperial Welsh Pony’s. “Soms moet je moeilijke keuzes maken”, meldt verbaas op de Facebookpagina van Stougjeshoeve Stud. “Escudo is een heel speciale hengst die al onze dromen deed uitkomen.”

Verbaas schrijft op Facebook: “Het begon in 2012, waar Escudo als jaarling een geweldig seizoen had. We besloten vervolgens om naar de Royal Welsh Show te gaan (onze eerste keer). Hij werd eerste in zijn rubriek, Youngstock Champion en Reserve Male Champion. Als driejarige namen we hem weer mee en hij werd tweede.

We hebben hem als 5- en 6-jarige een paar keer geshowd en hij was Supreme Champion op elke County Show en Kampioen in de sectie B op de Internationale show in Ermelo.

In 2018 hebben we hem weer ingeschreven voor de Royal Welsh Show. Hij werd eerste in zijn rubriek, Male Champion en Overall Champion section B. Dat was niet alles; hij won de Tom & Sprightly Cup, de Cuddy Qualifier en uiteindelijk Reserve Supreme op de Royal Welsh Show! We waren dolgelukkig en konden het niet geloven!

We moesten in oktober terug om hem te showen op The Horse of the Year show in Birmingham. We wisten niet wat we konden verwachten, omdat we er nog nooit waren geweest. Escudo liet zich heel goed zien en werd Reserve Champion Pony in hand of the Year.

Hij liet een aantal mooie veulens na, waaronder de NWPCS Stamboekhengsten Spring Dreams Romance, Stougjeshoeve Armani en Stougjeshoeve Charmer. Verder een Nationaal veulenkampioen en een Overall Supreme op de National.

Omdat we hem niet genoeg op onze eigen merries kunnen gebruiken, hebben we besloten dat hij veel meer verdient en was de tijd gekomen om hem te verkopen.

Afgelopen maandag is de quarantaine voor Stougjeshoeve Escudo begonnen, voordat hij naar Australië zal vliegen, waar hij aan een nieuw hoofdstuk zal beginnen bij Mark Bullen van Imperial Welsh Ponies.

Bedankt Escudo, je bent de meest speciale pony, een once in a liftime-pony.”

Bron: Facebook Stougjeshoeve Stud