WPCS: OR-registraties voor buiten VK geboren Welsh Pony’s en Cobs

0
595
overseas registration OR

De Welsh Pony and Cob Society (WPCS) meldt in een persbericht dat zij door zal gaan met het registreren van dieren die zijn gefokt door fokkers die niet in het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn gevestigd.

Om in aanmerking te komen voor registratie moeten alle dieren voldoen aan de fokregels van de WPCS. In het stamboek worden de niet in het VK geboren Welsh Pony’s en Cobs nu geregistreerd in een nieuw Overseas Register (OR). Voor veulens geboren in 2021 gaat dit per direct in.

Dit geeft leden van dochterstamboeken, buiten het VK, de mogelijkheid om door te gaan met het registreren van dieren bij de WPCS, via de (OR). Registratie in (OR) is vrijwillig. Bij acceptatie voor registratie zal de WPCS een overzees registratiecertificaat afgeven.

Geen paspoort

Dit certificaat is geen identificatiedocument, zoals een paspoort, maar een registratiebewijs. Fokkers buiten het VK die pony’s in (OR) willen registreren, moeten voor hun dieren in eigen land een paspoort aanvragen.

Deelname WPCS evenementen

Na registratie in het OS-register, wordt de pony samen met de in het VK gefokte dieren vermeld in het Welsh Stud Book. Ze komen in aanmerking om mee te dingen naar WPCS-awards en mogen deelnamen aan de officiële Sales van de Society.

Een voorbeeld van hoe een inschrijving in het stamboek verschijnt, is als volgt:
Naam van het dier / (OR) Overzees registratienummer / (Geboorteland, bv. NL) Sectie / Kleur / Geboortejaar.