Airborne Montgomery en Caederwen Saracen ter dekking op Stoeterij Airborne

0
1208
Airborne Montgomery

De dit jaar op de Centrale hengstenkeuring definitief goedgekeurde sectie A stamboekhengst Airborne Montgomery staat ook dit jaar weer ter dekking bij zijn fokkers, Stoeterij Airborne in Heteren. Zij stellen ook de Welsh Cob-hengst Caederwen Saracen (via KI) beschikbaar voor de dekdienst.

De vierjarige bruine Welsh sectie A stamboekhengst Airborne Montgomery (Sunwillow Troy x Brynrodyn Bonheddwr) heeft een stokmaat van 1,20m.

Eigen prestaties:
2017 International Welsh Show Hamaland: Reserve Overall Foal Champion
2017 NWPCS Regionale Keuring Heteren: 1e plaats en 1e premie
2017 Vriendenkring veulens geboren na 1 Mei: 2e plaats
2019 Welsh Belgium International Spring Show: Reserve Younogstock Champion Section A Welsh Belgium
2020 NWPCS Centrale Hengsten Keuring: 4e plaats hengsten 3 jaar & ouder, predicaat stamboekhengst
2020 Virtual International Welsh Show Hamaland: Reserve Overall Champion Section A
2020 Welsh Pony & Cob Society Online Fun Show: 1st place – 2 yr old colt Section A

Airborne Montgomery komt uit een interessante foklijn. Zijn vader is Sunwillow Troy. Deze hengst werd vijfde geplaatst in een ijzersterke rubriek op de Royal Welsh, en haalde tevens eerste plaatsen en kampioenschappen op vele andere shows. Hij nam de felbegeerde bronzen en zilveren medaille mee naar Nederland. Ook in de fokkerij wist Troy in Nederland indruk te maken. De moeder van Airborne Montgomery, de preferente stermerrie Mariska, gaat terug op de beroemde Brynrodyn Bonheddwr.

Volgens het jurycommentaar is Airborne Montgomery een zeer rassige pony met hele mooie voeten. Evenredig gebouwd. Stap voldoende en draaft met veel ruimte.

Caederwen Saracen

De hengst Caederwen Saracen (geboren 2009) was zowel in 2019 als in 2020 kampioen van de Welsh Cob hengsten op de Centrale Hengstenkeuring van het Welsh Stamboek (NWPCS). Dit jaar is hij beschikbaar via kunstmatige inseminatie (vers sperma).

Eigen prestaties:
2012 Lampeter Show: 2nd place Colt – 3 y.o
2012 Royal Welsh Show: 3rd place Colt – 3 y.o.
2013 Lampeter Show: 2nd place Stallion – Outside Wales
2019 NWPCS Centrale Hengsten Keuring: Kampioen Sectie D
2020 NWPCS Centrale Hengsten Keuring: Kampioen Sectie D
2020 Welsh Pony & Cob Society Online Fun Show: 1st Senior Stallion Class

Caederwen Saracen stamt uit een excellente Welsh Cob lijn. Zijn vader, de hengst Gwynfaes Culhwch, heeft elke belangrijke show in het Verenigd Koninkrijk gewonnen, waaronder de George Prince of Wales Cup als Champion Welsh Cob op de Royal Welsh in 2002. Zijn moeder, Kestos Ceridwen, won als jaarling ook veel kampioenschappen, waaronder het young stock kampioenschap bij de Glanusk stallion show in 1992.

De volle zus van Caederwen Saracen, Caederwen Sienna, pakte in 2009 de eerste plaats bij de Royal Welsh Show in de categorie Filly – 2 y.o., en in datzelfde jaar ook 1e werd in Glanusk en 2e werd bij de Lampeter Show. In 2010 werd Caederwen Sienna 1e bij de Lampeter Show. In zowel 2013 als 2014 werd ze 3e op de Royal Welsh Show.

Caederwen Saracen is een imposante hengst met veel front en uitstekende beweging. Opvallend is zijn goede karakter. Met een stokmaat van 1,50 meter voegt hij formaat en beweging toe aan zijn nageslacht. Hij heeft een Britse WPCS-deklicentie en is een NWPCS stamboekhengst.

Bron: Stoeterij Airborne