Marjolein Neuteboom Vrijwilliger van het Jaar

0
1049
NWPCS-voorzitter Piet Peters huldigt Marjolein Neuteboom als Vrijwilliger van het Jaar
NWPCS-voorzitter Piet Peters huldigt Marjolein Neuteboom als Vrijwilliger van het Jaar

“Loop even mee”, zei NWPCS-voorzitter Piet Peters zojuist in de pauze van de Centrale hengstenkeuring in Ermelo tegen Marjolein Neuteboom. Neuteboom verwachtte toen nog niet dat ze enkele ogenblikken later zou worden gehuldigd als Vrijwilliger van het Jaar. “Anders was ik niet meegelopen”, lacht ze.

Marjolein neemt afscheid van het Regiobestuur Midden. Jaarlijks heeft ze als secretaresse drie keuringen te organiseren. Neuteboom heeft aangegeven dit niet meer te kunnen combineren met haar drukke baan, kinderen en fokkerij.

De naam ‘Marjolein Neuteboom’ kwam bij het bestuur al vaker binnen als kandidaat voor de titel Vrijwilliger van het Jaar. “We hebben heel veel vrijwilligers, waar we ontzettend blij mee zijn en ieder jaar één van in het zonnetje zetten. Dit jaar ben jij dat”, zegt Peters.

“Bovendien heb je het afgelopen jaar het hoofdbestuur enorm geholpen. We waren een tijdje onderbezet. We hoefden jou maar te bellen en je regelde oppas en je stond er. We vragen het nooit tevergeefs. Samen met Rhodé (van Praat, red) heb je gewerkt aan de Europese fokverordening. Dit is goedgekeurd door de RVO en bovendien nu ook vertaald naar het Duits en in Duitsland goedgekeurd.”

Met Bastiaan Meerburg runt Marjolein Neuteboom Stoeterij Airborne. Vorig jaar werd hun Sectie A fokproduct Airborne Montgomery goedgekeurd en bovendien importeerden zij in 2018 de Welsh Cob-hengst Caederwen Saracen die vervolgens op de Centrale hengstenkeuring in 2019 werd goedgekeurd als stamboekhengst.