Sectie B-hengst Stougjeshoeve Esteve verhuurd naar Zweden

0
873
Stougjeshoeve-Esteve

De vorig jaar bij de driejarigen op kop geplaatste sectie B-hengst Stougjeshoeve Esteve (v. Waxwing Peru) verschijnt de komende hengstenkeuring niet in de ring voor zijn definitieve goedkeuring. Zijn eigenaar Bas van der Linden heeft uitstel aangevraagd, aangezien hij de schimmel aan Agnetha Hjortsparre in Zweden heeft verhuurd.

Esteve is in oktober al naar Zweden vertrokken“, vertelt Bas van der Linden. “Ik heb hem in ieder geval voor 2021 aan Agnetha Hjortsparre verhuurd. Ik heb zelf drie merries drachtig van hem. Dat wordt zijn tweede jaargang, want ik heb hem als tweejarige al gebruikt. Agnetha heeft hem al vanaf veulen gevolgd en toen ze in 2019 Waxwing Peru, de vader van Esteve, in Australië gezien had en ook diens nafok, wilde ze Esteve persé gebruiken op een aantal van haar merries. En omdat ze echt mooie merries heeft, vond ik dat Esteve die kans moest krijgen.”

Stougjeshoeve Esteve werd door Geert Verbaas gefokt uit Stougjeshoeve Estelle (v. Cwrtycadno Cymro), de Algemeen Dagkampioene op de Nationale merriekeuring in 2019.