Kampioen Spoorzicht’s Hilfiger dit seizoen op Sunstar Stud

0
1120
Spoorzichts-Hilfiger

Nadat hij op de Dargale Stud (GB), de Greenhills Stud in Denemarken en afgelopen jaar op de Turfhorst Stud van familie Koele heeft gestaan, heeft de meervoudig sectie A kampioenshengst Spoorzicht’s Hilfiger voor het dekseizoen 2021 inmiddels een stal ingenomen op de Sunstar Stud van Wilfred Pas. Daarmee is de Fokpremie-hengst weer in de buurt van zijn geboortegrond.

Wildfred Pas: “Ik heb Hilfiger in eerste instantie voor mijn eigen merries gehuurd, maar in overleg met de fokkers en eigenaren, mijn zwagers gebroeders Sloof, komt hij ook beperkt beschikbaar voor derden.”

De keuze voor Hilfiger is makkelijk gemaakt. Het is een fantastische hengst om te zien; een echte kampioen! Een ook zijn vader Brynrodyn Bonheddwr is een plaatje om te zien. We zaten zelf bij de groep die hem gehuurd had en naar Nederland haalde. En Hilfiger heeft natuurlijk ook een fantastische moederlijn.”

Algemeen dagkampioen

Spoorzicht’s Hilfiger (v. Brynrodyn Bonheddwr) werd sectiekampioen op de hengstenkeuring in 2013, sectie- en algemeen dagkampioen in 2015 en ook afgelopen jaar in Ermelo kreeg hij de kampioensjerp in van de sectie A omgehangen. Bovendien werd hij gehuldigd met een Fokpremie voor zijn goede prestaties in de fokkerij.