Jan Willem Sloof hoofdsponsor, hengstenscout en springruiter

0
1712
Jan Willem Sloof, Jan van Drie, Dirkjan Leeuwis en verrichtingskampioen Liandro
Rechtsboven Jan Willem Sloof met NWR verrichtingstopper 2019 Liandro, mede-eigenaar Jan van Drie en voorbrenger Dirkjan Leeuwis. Foto: Vivian Hesen


Het Welsh Stamboek (NWPCS) kan bouwen op verschillenden sponsoren en vrijwilligers. Dat zulke mensen ook in 2020, het jaar waarin het stamboek haar evenementen niet door kon laten gaan, achter het NWPCS blijven staan is natuurlijk geweldig. Hoofdsponsor Jan Willem Sloof van Renolution is zo iemand. We spraken hem vlak voor de kerst onder meer over zijn bedrijf, het NWPCS en zijn passies.

Renolution is een concept dat oude woningen binnen enkele dagen voorziet van een nieuwe goed geïsoleerde gevel & dak (jas). Daarbij komen er nieuwe installatie technieken en zonnepanelen waarbij de woning na realisatie energieneutraal is en zelfvoorzienend.
Meer weten? Kijk dan eens op Renolution.nl

Jan Willem Sloof groeide op met de paardensport en de Welsh pony’s. Als springruiter acteerde hij op internationaal niveau. Op de hengstenkeuring van het Welsh Stamboek kreeg hij als eigenaar al veel NWR-hengsten goedgekeurd. “Ieder jaar heb ik er wel een goedgekeurde hengst bij zitten en afgelopen jaar zelfs drie”, vertelt Jan Willem Sloof.

NWR stamboekhengsten

Meervoudig Divoza Cup winnaar Red Flyer

Namen van NWR hengsten die in eigendom van Sloof hun goedkeuring verdienden zijn onder meer Orchard Wildeman, Nia Domo’s Bolero, die hij als veulen al aankocht, Bijsterhof’s Valencio, Spoorzicht’s Red Flyer en Leandro. Laatstgenoemde werd in 2019 verrichtingskampioen, maar ook de verrichtingskampioen van 2020, Westerhuis Mercury van Henk Ebbers, was bij zijn aanwijzing op de Centrale hengstenkeuring eerder dit jaar, nog van Jan Willem Sloof.

“Het kopen van jonge veelbelovende hengsten en klaarmaken voor de hengstenkeuring vind ik het mooiste wat er is. Als de hengsten twee jaar zijn, selecteer ik zelf welke naar de hengstenkeuring gaan. En daarbij ben ik enorm kritisch. Zo verkocht ik een tweejarige die ik niet goed genoeg vond, en dat is nu een goedgekeurde hengst. Ik selecteer met name op ras, beweging en uitstraling.”

De NWR-liefhebber verkoopt de hengsten die hij zelf niet selecteert vaak op tweejarige leeftijd en als ze wel naar de hengstenkeuring gaan en in veel gevallen goedgekeurd worden, verkoopt hij ze daarna als sportpony. “Meestal als ze vier of vijf jaar zijn.”

Centrale hengstenkeuring

Nia Domo’s Bolero

Zijn bedrijf Renolution is één van de hoofdsponsors van het NWPCS. “Ik vind de evenementen enorm leuk en daarom ben ik hoofdsponsor van zowel de Centrale hengstenkeuring als de Nationale merriekeuring. Ik ben veel aan het werk en dat zijn de enige dagen in het jaar dat ik vrij neem. En dan is de hengstenkeuring voor mij wel het ultieme hoogtepunt. Het is heel jammer dat de komende editie niet in die vorm doorgaat als dat we het gewend zijn. Maar dat geldt voor alles en in algemene zin. Je doet er niets aan.”

Voor de Centrale hengstenkeuring 2021, die via professionele livestream te volgen is, heeft Sloof wel een troef. “Samen met Henk Ebbers heb ik een heel mooie zwarte Hondsrug Raspoetin voor de keuring. Ik denk wel een heel goede. Hij valt binnen de D-pony maat en kan zeer goed lopen.”

Bijsterhof’s Valencio

Ledenraad

Ondanks dat veel NWPCS evenementen afgelopen jaar niet doorgingen, heeft Jan Willem Sloof ook voor het stamboek niet stil gezeten. Ik zit in de ledenraad en dat zijn de afgelopen zeven á acht weken echt tropenweken geweest. Er is veel gebeurd en daarin hebben Martijn Duijts en ik samen flink de kar getrokken.

Springruiter

Jan Willem Sloof met Renolution’s Irena.

Tussen de bedrijven door weet de drukke zakenman sinds twee jaar ook weer tijd vrij te maken als springruiter. Eerst heb ik in anderhalf jaar tijd Renolution’s Irena van 0 naar M gereden. Dat paard heb ik afgelopen zomer verkocht. Ik heb, dankzij Jos en Trudy Houwen, een heel goed springpaard weer gekocht. Mijn nieuwe paard heet Renolution’s Dream On en dat paard staat bij Houwen op stal. Het is een top klimaat daar en ik voel me er zeer geaccepteerd. Ik krijg les van Trudy en word begeleid door zoon Kristian en schoondochter Liza.”

Jan Willem Sloof met Renolution’s Dream On

Sloof vervolgt: “Het is echt ideaal. Ik werk veel ’s avonds en als ik overdag een uurtje tijd heb om te rijden, dan doe ik dat. Tot twee weken geleden heb ik ook gewoon wedstrijden gereden. Meestal in De Peelbergen. Dan namen Kristian en Liza mijn paard mee en kwam ik daar naartoe om mijn rondje te rijden. En daarna kon ik gewoon weer verder met werken. We zijn Dream On nu aan het opbouwen naar een hoger niveau. Het is een achtjarige met ontzettend veel vermogen. Ik hoop in de toekomst internationaal met hem te kunnen starten”, besluit Jan Willem Sloof.

In de komende periode interviewen we ook de overige hoofdsponsors van het NWPCS