Speciale sportpony: Rhythmical

0
2123
Rhythmical
Rhythmical met al zijn sjerpen Foto: Vivian Hesen

Iedereen kent wel een speciale sportpony van wedstrijden of omdat deze de hele familie door is gegaan en met iedereen prijzen binnen sleept. Daarom verdienen deze pony’s hun eigen rubriek.

De eerste pony om deze rubriek af te trappen is een pony die in zowel Overijssel als Drenthe al diverse malen kampioen is geworden. Het gaat om Rhythmical van de familie Krieger.

Paspoort

Naam: Rhythmical
Welsh A
Geboortedatum: 14 mei 1995
Afstamming: Elferinks Winston x Amahashi Cockade x RevelCaruso

Hoelang is Rhythmical al in jullie bezit?
Sinds 3 jarige in bezit van Erica Krieger- Kerssies

Hoe is Rhythmical op jullie pad terecht gekomen?
Rhythmical is dicht bij ons in de buurt gefokt door Sylvia Dijkman-Reimink uit Lemelerveld. Wij zochten een kleine pony voor onze oudste zoon Kevin op dat moment 6 jaar oud
Rhythmical was licht zadelmak, stout, racemonster en kon ook nog eens goed bokken… Hij heeft er wel van leren rijden! Inmiddels is Rhythmical de allerbraafste , geduldigste kleine topper.

Op welk moment werd duidelijk dat Rhythmical heel speciaal was?
Al in 1999 als 4 jarige won hij met Kevin het Overijssels kampioenschap Bestgaande rijpony. Uiteindelijk ook van de grote maat en werd voor Overijssel afgevaardigd naar Ermelo en liep daar naar een 5e prijs in de finale. Bijzonder detail Kevin werd er zelfs nog afgebokt, pony keerde terug, Kevin stapte weer op en galoppeerde verder. Mocht ook nog!

Wat zijn jullie grootste successen?
De grootste successen? Ontelbaar Rhythmical is van 1999 tot nu maar liefst oneindig keer kringkampioen. 30 x Regio Kampioen en ook nog eens 4 x Nederlands Kampioen geworden! De veelzijdigheid van Rhythmical is groot. Kampioen Bestgaand, dressuur, springen, 4 tal, 6 tal en hij werd ook al eens Welsh Sportdag Kampioen allround Kleine maat. Daarbij moet vermeld worden, dat hij al zijn ruitertjes eerst ook nog moest leren lichtrijden! Hij bracht ze allemaal naar de hoogste klasse voor A pony’s in de dressuur ( eerst L2 , later M2) en ook in het springen.

Rhythmical met al zijn kampioenslinten en al zijn amazones en ruiters door de jaren heen. Foto: Vivan Hesen

Naast de vele successen is Rhythmical ook gewoon een familie pony?
Onze ultieme familiepony, alle broers en zusjes hebben op hem leren rijden, daarna bleef hij en was de leermeester voor vele vriendinnetjes. Vandaar ook de door Vivian Hesen gemaakte foto met al zijn sjerpen, omringt door al zijn wedstrijd Kampioensruiters door de jaren heen.

Kevin, Mitchell, Tyrone, Jayeleigh, Fayegale en Gwendolyn Krieger, Nienke Fokkert, Ilona van Leussen, Louise van Nes, Yelin Kayalar en Lindy Jansen. Daarnaast is Rhythmical voor alles in, hij is grasmaaier om het huis, af en toe wandelt hij zelfs het huis in, wandelpony voor kleinzoon Logan. – de oudste van Kevin al weer- Rhythmical is al heel wat keren op dierendag mee en ook in de scholen geweest, we kunnen het zo gek niet bedenken. Op dit moment is hij de leermeester en knuffel pony van de 8 jarige Gia Sanders. Die hem gister op zijn 25e verjaardag versiert heeft met allerlei kleuren waterverf. Bijzondere pony!

Wat is de leukste herinnering die jullie aan Rhythmical hebben?

De allerleukste herinnering? Nu ik het hier in huis vraag komen alle kinderen met een andere eigen leukste herinnering… er zijn er te veel en er komen er hopelijk nog heel veel bij!

Voor mij zelf misschien wel ooit in Exloo tijdens een Welsh keuring, hij is veel te smal en past echt niet in het gewenste foktype. Maar in de rubriek first ridden , waar Fayegale als 5 jarig meisje met hem mee deed, constant tegen iedereen in reed, alle kanten tussen de jury door draafde en ook galopeerde. De Engelse jury uiteindelijk op ging stellen en per microfoon melde, dat hij de bijzonderste plaatsing in zijn leven ging doen, dat hij ondanks de Ugli pony, wilde dat hij zo’n pony had gehad voor zijn kinderen en kleinkinderen… Rhythmical won!

Heb jij nou ook zo’n speciale sportpony dan mag je dat mailen naar: webredactie.nwpcs@gmail.com en wie weet komt jou pony hierna in deze rubriek!

Tekst: NWPCS

Foto’s: Vivian Hesen