‘Tanner hoorde echt bij mij’ aldus Marcel Barneveld

0
1431

Gisteren maakte Marcel Barneveld op zijn Facebook pagina bekend dat de stamboek hengst The Friendshof Tanner is overleden op 28 jarige leeftijd. The Friendshof Tanner is gefokt door J. de korte uit de combinatie van Baledon Jerimiah x Nachtegaal’s Tarifa.

“Ik weet nog heel goed hoe ik aan Tanner kwam, ik werkte bij Lauw van Vliet in 1992 en de fokker van Tanner kwam toen met een merrie met veulen om deze te laten insemineren. Dit veulen was Tanner en ik heb hem toen gelijk gekocht!”

Jonge hengstenkeuring

“Vroeger had het NWPCS nog een jonge hengstenkeuring in oktober, dit was bedoeld voor de jonge hengsten zo ook veulens. Hier heb ik met Tanner aan mee gedaan hij liep toen op kop. Hierna heb ik hem opgefokt en pas weer als 3 jarige geshowd. Op de hengstenkeuring liet hij zich goed zien en hij werd doorverwezen naar de 2de bezichtiging. Ik had niks geen ervaring met welshjes dus Henk Zoet kwam naar me toe en zei hij moet even anders getoilleteerd worden en je mag een hoofdstel van mij lenen dan wordt hij zeker kampioen! En inderdaad de dag daarna werd hij op kop geplaatst en kampioen!”

Tijden de 1ste bezichtiging

“Tanner kreeg best veel dek aanvragen we hadden al 20 merries in zijn eerste week! Maar de merries werden niet drachtig. Toen hebben wij zijn sperma opnieuw laten onderzoeken en helaas bleek toen dat niet voldoende te zijn. We hebben nog van alles geprobeerd met hem in de wei bij de merries maar hij heeft nooit een nakomeling gehad. Zelf heb ik toen zijn vader mogen gebruiken Baledon Jerimiah. Heel veel van deze nakomelingen lopen hier nog in de omgeving.”

Oppas opa

“Als 4 jarige hebben we Tanner nogmaals geshowd op de hengstenkeuring en hier werd hij weer op kop geplaatst. Hierna hebben we hem betuigd en hebben er wat kinderen op gereden waaronder mijn eigen zoon. Als 10 jarige hebben wij hem gecastreerd en hierna is hij oppas opa geworden. Hij heeft hier tot het eind de jonge KWPN paarden opgevoed. Als 15 jarige heb ik hem nog 1x geshowd als ruin en ook toen stond hij weer op kop. Tanner heeft zoveel voor mij betekend hij hoorde gewoon bij mij en is daarom nooit weg gegaan.”