CHK 2020: 29-jarige Vechtzicht’s Cymro Bach en meer predicaathengsten gehuldigd [+foto’s]

0
2242
Vechtzicht's Cymro Bach

Op de Centrale hengstenkeuring op zaterdag 8 februari werden drie nieuwe elitehengsten, twee prestatiehengsten, twee sporthengsten en drie fokpremiehengsten geëerd. De oudste van hen, de 29-jarige bruine sectie A-hengst Vechticht’s Cymro Bach, was met eigenaren Elly, Aart en Jorden Zoet naar Ermelo gekomen en kreeg het lint met de tekst PRESTATIE omgehangen. Hij zag er top uit en liet in de ereronde zien nog een goed voetje te kunnen gaan.

Alle nieuwe predicaathengsten:

Klein Roderijs Cocktail

Bodo x Verona’s Bo-Gi

De veertienjarige palomino NWR-hengst Klein Roderijs Cocktail kreeg in 2012 al het SPORT predicaat vanwege zijn eigen prestaties. In 2019 werd hem ook het het PRESTATIE predicaat toegekend op basis van de prestaties van zijn nakomelingen in de sport.

Bijsterhof’s Daimond Dancer

Heitrak’s Marvin x Vita Nova’s Golden Boris

De tienjarige zwartbruine NWR-hengst Bijsterhof’s Daimond Dancer werd gehuldigd vanwege het behalen van het SPORT predicaat.

Cassanova du Bois

Fs Champion De Luxe x Der Harlekin B

De zevenjarige perlino WelshPartbred-hengst Cassanova du Bois werd gehuldigd vanwege het behalen van het SPORT predicaat.

Den Bramel’s Rio

Eyarth Rio x Sarnau Pharaoh

De in 1994 geboren vos Welsh B-hengst Den Bramel’s Rio behaalde in 2005 het predicaat PREFERENT op basis van de keuringssuccessen van zijn nakomelingen. Voor dit predicaat dienen de nakomelingen minimaal 80 punten te hebben behaald. Inmiddels hebben de nakomelingen van Rio samen voor ruim 120 punten gezorgd en daardoor werd hem het ELITE predicaat toegekend.

Orchard Boginov

Verona’s Bo-GiI x Vita Nova’s Golden Boris

De 20-jarige donkerbruine NWR-hengst Orchard Boginov was al in het bezit van de predicaten SPORT, FOKPREMIE en PREFERENT. Inmiddels hebben zijn nakomelingen op keuringen ruim voldoende punten behaald en kon hij worden gehuldigd als ELITE hengst.

Ochard Red Prince

Aester El Niño x Verona’s Bo-Gi

De 18-jarige bruine NWR-hengst Orchard Red Prince had al het SPORT en PREFERENT predicaat en kreeg nu op basis van de successen van zijn nakomelingen op de keuringen ook het ELITE predicaat toegekend.

Vechtzicht’s Cymro Bach

Springbourne Claret x Revel Hallmark

Ook de al 29-jarige bruine sectie A-hengst Vechtzicht’s Cymro Bach maakte in volle glorie zijn opwachting op de hengstenkeuring om gehuldigd te worden voor het behalen van het predicaat PRESTATIE. Hiervoor hebben zijn nakomelingen de punten bij elkaar verdiend in de sport. Sinds 2007 gaat Cymro Bach al als ELITE hengst door het leven.

De fokpremies waren voor:

Shamrock Lord Caernafon

Friars Osbek x Revel Paul-Jones

De 15-jarige schimmel sectie A-hengst Shamrock Lord Caernafon kreeg een FOKPREMIE op basis van de prestaties van zijn nakomelingen op keuringen.

Shamrocklake Royal Heart-Beat

Springbourne Charmer x Ceulan Cariadog

De 13-jarige vos sectie A-hengst Shamrocklake Royal Heart-Beat kreeg een FOKPREMIE op basis van de prestaties van zijn nakomelingen op keuringen.

Spoorzicht’s Hilfiger

Brynrodyn Bonheddwr x Springbourne Glide

De 11-jarige schimmel sectie A-hengst Spoorzicht’s Hilfiger kreeg een FOKPREMIE op basis van de prestaties van zijn nakomelingen op keuringen.