Even bellen met… Jan-Minze Zomer

0
1762
Feline Zomer met Enkzicht's Rosita

Dieke Slingerland probeert iedere week even te bellen met een Welshfokker, -gebruiker en/of -liefhebber voor de rubriek ‘Even bellen met …’ Met wie ze belt, hangt af van wat er op dat moment actueel is.

Voor even bellen met.. heb ik deze week gebeld met Jan-Minze Zomer. Jan-Minze heeft een fokkerij met KWPN paarden. Tevens hebben Jan-Minze en zijn vrouw Imre ook 3 kinderen waarvan er 2 besmet zijn met het paardenvirus. Nu is de eerste dochter fanatiek bixie ruiter met een Welsh A pony en sinds kort is er zelfs een 2de welsh A pony. Waarom hebben jullie gekozen voor een Welsh A en wat is de beste eigenschap van hun pony’s? Lees het hieronder!

Jullie hebben KWPN paarden en sinds een paar jaar ook Welsh A pony’s wat merk je als verschil in deze 2 rassen?

Behalve schofthoogte, worden deze pony’s sneller dik.
De kinderen kunnen zich er al alleen mee redde.
Het zijn echt kind vriendelijke pony’s onze dochter van 4 kan ook al lekker met ze poetsen en stappen. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk.

Waarom hebben jullie voor een Welsh A gekozen?

Welsh a pony’s hebben een mooie uitstraling en zijn vaak wat pittiger dan een shetlander, onze dochter had al wat ervaring op de manege en toen zijn we opzoek gegaan naar een leuke eigen pony. Wij zijn bij meerdere wezen kijken, maar we wilden graag vooral een betrouwbare pony. Gelukkig konden wij Roos (Enkzicht’s Rosita) een tijdje proberen dat was voor ons wel een hele uitkomst.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met de welsh?

Bij onze stalamazone Jantine Slingerland hebben ze meerdere welshjes staan. Het zijn allemaal hele mooie pony’s die goed presteren in de sport. En zo zijn wij in verliefd geworden op dit ras.

Zouden jullie ook gaan fokken met jullie pony als Feline er te groot voor wordt?

Als we een hele leuke hengst tegen komen staat dat misschien nog wel een keer op de planning.

Is de welsh geschikt als kinder/bixie pony?

Ja, er zullen vast ook lastigere pony’s zijn maar ze zijn lief in de omgang en bij ons bevalt de welsh A zeker. Je ziet ze ook veel op bixie wedstrijden.

Komt er na de sectie A misschien in de toekomst ook een NWR of WPBR?

Misschien wel en daarna komen uiteraard onze KWPN paarden aan de beurt.