T.E.C.Y.S.: Stougjeshoeve Extreme Overall Suprême kampioen

0
1479
Stougjeshoeve Extreme. Foto Vivian Hesen
Stougjeshoeve Extreme. Foto: Vivian Hesen

Het sectie B hengstveulen Stougjeshoeve Extreme (v. Waxwing Perrin) is Overall Suprême kampioen geworden op the East Cymru Youngstock Show (T.E.C.Y.S.) op zaterdag 9 november 2019. Reservekampioen werd het sectie D-merrieveulen Cunera Queen of Hearts (v. Drogeda Flash Harry).

Schimmelhengst Stougjeshoeve Extreme van fokker Geert Verbaas is het laatste veulen van de 25-jarige meervoudig kampioensmerrie Stougjeshoeve Esmeralda (Wildzang’s Rocco x Twickel’s Julius).

Deze elitemerrie bracht al meerdere kampioenen voort. Zo is de Royal Welsh-kampioen Stougjeshoeve Escudo (v. Breeton Dai) een halfbroer en de regerend nationaal dagkampioene Stougjeshoeve Estelle (v. Cwrtycadno Cymro) een halfzus van Extreme.

Cunera Queen of Hearts

Het Welsh Cob-merrieveulen Cunera Queen of Hearts (v. Drogeda Flash Harry) van fokker Berry Bakker werd reserve Overall Suprême kampioen. ze werd op 12 oktober ook al Algemeen Dagkampioen van de Youngstock Show in Lunteren.

De juryleden op deze show waren Holly Roberts en Ross Thomas. T.E.C.Y.S. werd traditioneel afgesloten met een gala-avond.

Performance kampioenen

De Performance kampioen werd Kyara van der Ziel met Taggerty met Kim Jansen en Brenta van den Hout als reserve. Mini Performance kampioen werd Anna van Munster met Sunstar’s Cindy. Het reserve kampioenschap ging hier naar Anwen Zoet met Ysselvliedt’s Hello Goldstar.

Uitslagen