Even bellen met…. Yorick Wormgoor

0
700
King Yorick Wormgoor
Amity's Ocean King kampioen sectie A 2018 Foto: Vivian Hesen

Dieke Slingerland probeert iedere week even te bellen met een Welshfokker, -gebruiker en/of -liefhebber voor de rubriek ‘Even bellen met …’ Met wie ze belt, hangt af van wat er op dat moment actueel is.

Afgelopen week verscheen er op Facebook een filmpje van ‘the making off’ de nieuwste Penny. En hoe leuk is het om daar de stamboek hengst Amity’s Ocean King in tegen te komen. King is gefokt en tevens nog in eigendom van Yorick Wormgoor.

P21

Kijk mee met de achter de schermen beelden van de covershoot van #Penny21! Hierop staat King, een superknappe hengst van 14 jaar oud. Hij doet regelmatig mee aan keuringen en is kampioen in Nederland, Duitsland, België en Engeland! Tijdens de shoot was het ook een echte hengst, maar gelukkig vond de stoere Jamie dat helemaal niet erg! #PennyNL #Paarden #Fotoshoot

Gepostet von Penny am Dienstag, 8. Oktober 2019

Hoe komt King terecht in de penny?

Afgelopen jaar werden we benaderd door 1 van de fotografen van de penny. Dit was vlak voor de hengstenkeuring en zij vroeg om King te mogen fotograferen in de sneeuw.

Vlak voor de hengstenkeuring leek het mij niet zo’n goed idee. We hebben afgesproken om het 16 april te doen. Wij zijn toen naar de hei gegaan en die foto’s werden nu een half jaar later in de penny geplaatst.

De penny is natuurlijk voor de jeugd, is King ook echt een geschikte kinderpony?

King is zeker een kinderpony, maar hij blijft natuurlijk hengst. Hij houd het speelse karakter van een hengst maar hij is wel echt super mak. Mijn zoon Brentley van 8 jaar neemt hem zo mee naar buiten en dan loopt hij altijd super braaf mee.

Wat vindt King zelf het mooiste wat er is?

Het showen is echt King zijn hobby, hij vindt het prachtig mooi wanneer hij eerst even zijn eigen rondje los mag doen. Hij zorgt altijd dat hij eerst ontsnapt om lekker warm te draven!
Verder vindt hij het niet echt wat om buiten te lopen, hij staat het liefst op stal de koning te zijn!

King is een echte show pony, zien we jullie weer op de hengstenkeuring?

Absoluut! Ook al zouden heel veel mensen zeggen je bent gek, we zijn natuurlijk in 2018 kampioen van de sectie A geworden en in 2019 reserve kampioen.

In principe kunnen we alleen nog maar verliezen. Maar dat maakt mij niet zo veel uit. Zelf doe ik er weer alles aan om King op zijn mooist klaar te hebben staan, en wij maken er natuurlijk onze eigen show van.

Wat is nou het leukste wat jullie bereikt hebben?

Dat was in 2018 op de hengstenkeuring, King liep toen bij zijn vader in de ring. En het was voor mij toch wel heel speciaal dat wij boven zijn vader geplaatst werden. Maar de royal welsh blijft natuurlijk ook geweldig om te doen!

Eigen foto

Zijn er nog plannen om King ooit te verkopen?

Nee dat doen we echt nooit! King blijft altijd in mijn eigendom! Volgend jaar wordt hij wel verhuurd naar Engeland en misschien daarna wel nog vaker, maar verkopen doe ik echt nooit!

Hoe speciaal is King?

King is een compleet facebook icoon, hij heeft zijn eigen facebook pagina. Hij doet veel fotoshoots, mijn pagina staat dus ook vol met foto’s van King!

Wordt vervolgd…