Even bellen met… Ellen Wijdenes

0
1698
Ellen Wijdenes en Wrentall Red Fox Kampioen NWPCS Sportdag Mennen. Foto: Theo ten Brinke
Ellen Wijdenes en Wrentall Red Fox Kampioen NWPCS Sportdag Mennen. Foto: Theo ten Brinke

Dieke Slingerland probeert iedere week even te bellen met een Welshfokker, -gebruiker en/of -liefhebber voor de rubriek ‘Even bellen met …’ Met wie ze belt, hangt af van wat er op dat moment actueel is.

Na haar succes op de welsh sportdag in zowel Noord als Midden en de nationale merrie keuring is het natuurlijk tijd om te bellen met Ellen Wijdenes. Ellen Wijdenes heeft al meerdere successen behaald met haar pony Wrentall Red Fox (v. Brierdene Ben Hur) ‘Teddy’, zoals Ellen de 1,12m metende pony liefkozend noemt.

Waar bestaat nu het team van Ellen uit?

Marianne, mijn zus is onze groom. We doen echt alles samen. We trainen altijd samen en kunnen eigenlijk niet zonder elkaar op concours.

Ellen en haar zus Marianne

Ga je vaker in de show rubriek meerijden?

Voor dit jaar was het wel genoeg. In de winter doen we altijd wat rustiger aan. Misschien volgend jaar weer.

Is Teddy je eerste menpony?

Nee, ik heb nog een shetlander waar ik mee men. Die start ik in het Z morgen op de hippiade. Teddy gaat ook mee Ik rijd in de L rubriek en mijn zus in de B.

Hoe is Teddy op jullie pad gekomen?

Ik had een rijpaard maar daar ben ik een paar keer van af gevallen en daardoor werd ik wat bang, toen ben ik gaan mennen met Roos onze shetlander en die wordt nu wat ouder vandaar dat we 2 jaar geleden opzoek zijn gegaan naar een wat kleine welsh pony ook voor het authentieke ringsteken waar wij vaak aan meedoen. Teddy werd ons toen aangeboden via een oproep. Er reden wat kinderen op hierna ben ik hem gaan betuigen en dat deed die eigenlijk gelijk heel goed.

Authentiek ringsteken

Teddy is niet groot van formaat merk je hier tijdens wedstrijden ook wat van?

Nee hij is al groter als onze shetlander. Hij heeft voldoende kracht om het allemaal vol te houden.

Hoe vaak trainen jullie?

We trainen maar 2x in de week echt. Verder rijden we vaak wat buitenritten langs de weg. En de verenigingslessen gaan we wekelijks naar toe. Verder lessen we ook bij Gerard Leijten ongeveer 1x in de 6 tot 8 weken.

Sportdag noord 2018 Foto: Vivian Hesen

Wat zijn je doelen met Teddy?

Natuurlijk het ZZ bereiken, misschien daarna is wat marathons proberen. Hij is nu 6 jaar dus nog jong zat. Maar hij gaat niet weg hoor zegt Ellen gelijk lachend er achter aan!

Bron: NWPCS

Foto: Prive bezit/ Theo ten Brinke