Lamein, Van der Linden en Janssen NK-kampioenen met Welsh-spannen

0
1435
Roelf Lamein
Roelf Lamein. Foto: Theo ten Brinke

Het NK samengesteld mennen (SWM) in de klassen L en M werd op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 gehouden op de Hietmaat in het Gelderse Hengelo. Roelf Lamein, Giel van der Linden en Sanne Janssen wisten kampioen te worden met een Welsh-span.

Met een vierspan bruine Welsh A-pony’s stonden Roelf Lamein en zijn menteam op de tweede plek na de dressuur en vaardigheid op vrijdag. “Na dag 1 hadden we een achterstand van zes punten op de nummer 1 en een minimale voorsprong op de nummer 3. Het kon dus ook nog alle kanten opgaan. En één ding was zeker. We moesten er vol voor gaan. Alles of niets!”

En in de marathon de volgende dag ging Menteam Lamein er vol voor. In vijf van de zes hindernissen liet Roelf Lamein de snelste tijd noteren en won de marathon en het kampioenschap pony-vierspannen klasse L en M. “Wat liepen de pony’s super. Ze waren scherp en strak te sturen. En wat gingen ze snel. In elke hindernis werd de voorsprong op de nummer drie opgebouwd. En zelfs de nummer één werd ingehaald.”

Giel van den Linden

Giel van der Linden
Giel van der Linden. Foto: Theo ten Brinke

De rubriek pony-tweespannen klasse M was met 17 deelnemers de grootste van de dag. Met zijn bruine Welsh-pony’s Marko en Coco moest het van de laatste vier marathonhindernissen hebben om de kampioenstitel binnen te halen.

Na de dressuur stond hij tweede en was dus op schema voor een podiumplaats. Echter in de vaardigheid liet Van der Linden 4,90 strafpunten noteren en zakte naar plek vier. De volgende dag zorgde de marathonzege, ervoor dat Giel van der Linden de kampioensjerp omgehangen kreeg.

Sanne Janssen

Sanne Janssen was met haar Welsh-schimmels de overige tien deelnemers in de rubriek pony-tweespannen klasse L. Na de dressuur stond ze tweede en door een foutloze vaardigheid was ze na dag 1 al dichter naar de leider in het klassement gekropen. In de marathon op zaterdag maakte ze het af, door deze boven eigen verwachting op haar naam te zetten.

Sanne Janssen
Sanne Janssen. Foto: Theo ten Brinke

Bekijk hier alle uitslagen


Vragen en/of opmerkingen: webredactie.nwpcs@gmail.com