Welshpony’s winnen medailles op Hippiade B rijstijl springen

0
1396
Maud Leeuwis met Jumping Jack
Maud Leeuwis met Jumping Jack

Terwijl een kleine week eerder de meeste ponyrubrieken werden verreden op de Hippiade, stond op vrijdag 30 augustus de klasse B rijstijl springen op het programma. In de categorieën AB en C waren vijf van de zes medailles voor Welshpony’s.

De top drie in de klasse B categorie AB bestond volledig uit Welshpony’s. Sophia de Voogt won met Iris (v. Woldberg’s Bart) het goud met twee foutloze ronden en 84 voor stijl. Zilver was er voor Sanne Jansen met Lucky me (v. Alex) die twee keer foutloos sprong en 78 punten voor stijl kreeg. Maud Leeuwis won brons met Jumping Jack (v. Norest Rhys) met in het tweede rondje vier strafpunten en 80 punten voor stijl.

Vijf combinaties gingen van start in de spannende barrage en slechts twee combinaties wisten foutloos te blijven. Sophia hield haar pony en de zenuwen het beste onder controle en reed de ervaren 22-jarige pony Iris zelfverzekerd naar de snelste tijd. De stoere zevenjarige amazone is volgens haar moeder heel fanatiek en houdt niet alleen van springen maar vindt dressuur rijden ook heel leuk. Het is pas het eerste seizoen dat ze samen springen en thuis wordt de pony altijd liefkozend ‘appel’ genoemd. Sophia zelf is helemaal overdonderd door haar overwinning en alle aandacht. Ze vertelt: “Het ging heel goed vandaag en mijn pony was heel braaf. Het leukste aan hem is dat hij altijd super lief is.” Naar goed gebruik werd de nieuwe zevenjarige kampioene na de huldiging en ereronde door vrienden en familie de sloot in gedragen. 

27-jarige familiepony

In de categorie C was het goud voor Lotte Paus met de WPCS-geregistreerde Sundance (v. Fall Edge Sundance). Het zilver ging naar Britt van den Brink met Roosendaal’s Delicious. Deze twee combinaties waren als enigen dubbel foutloos, waarbij Lotte 80 en Britt 77,5 punten voor stijl kreeg.

Lotte Paus reed met haar pony Sundance een mooie foutloze ronde en kreeg ook nog eens de hoogste stijlpunten van de jury. “Alles ging echt super goed vandaag, ik ben heel erg blij”, aldus de kersverse kampioene.

Lotte schreef eerder dit jaar al het kringkampioenschap en de Overijsselse Kampioenschappen op haar naam en mag daar nu een Hippiade-titel aan toevoegen. Ze heeft de betrouwbare leerpony Sundance nu twee jaar onder het zadel. Daarvoor was de pony ook met haar zus Sophie al zeer succesvol op wedstrijden en waarschijnlijk neemt binnenkort zusje Julia de teugels van haar over. De moeder van Sophie vertelt vol trots: “Sundance is zo’n fijne familiepony. Hij is super betrouwbaar en ondanks zijn leeftijd nog topfit. Hij rent voor iedere wedstrijd hard de vrachtwagen op. Het is mooi om te zien hoeveel plezier deze pony onze meiden brengt.”

Bekijk hier alle uitslagen

Bron: KNHS / NWPCS