Even bellen met … Marijke Hammink

0
2474

Dieke Slingerland probeert iedere week even te bellen met een Welshfokker, 
-gebruiker en/of -liefhebber voor de rubriek ‘Even bellen met …’ Met wie ze belt, hangt af van wat er op dat moment actueel is.

Even bellen met… Marijke Hammink. Na het behalen van het Nederlands kampioenschap en een selectie in het team voor de Wereldkampioenschappen word het tijd om wat meer over Marijke Hammink te weten te komen.

Waar bestaat jullie team uit?

Mennen doen wij echt met de familie, op stal helpen een paar vriendinnen mee. We hebben geen vaste werknemers maar wel een aantal stagiaires. Als wij op een meerdaagse wedstrijd gaan dan let een goede vriendin altijd op en verzorgt dan de pony’s die thuis achter blijven.

Wat doen jullie allemaal naast het mennen?

Wij geven manege lessen en beleren veel pony’s er staan er meestal 10 voor het beleren. En verder hebben we nog wat Pension klanten.

Marijke Hammink wint CAI Lisieux 2019 met Welsh A's
Marijke Hammink wint CAI Lisieux 2019 met Welsh A’s

Je hebt alleen sectie A pony’s voor de wagen?

Eerder waren het shetlanders maar 9 jaar geleden zijn wij overgegaan op de welsh en de sectie A heeft hier de voorkeur voor het 4 span. Ze zijn mooi en hebben een fijn karakter. Maar ze zijn ook heel erg functioneel in de hindernissen is een 4 span A welshjes het meest wendbaar.

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuwe pony?

Karakter is het aller belangrijkst en voor ons outdoor span willen we het liefst bruine pony’s. Beweging is ook heel belangrijk en daar hoort dan ook type bij, een pony die niet goed kan bewegen is ook niet functioneel gebouwd.

Jullie scoren in alle onderdelen?

We hebben het span goed in de hand en het loopt fijn dus inderdaad.

Marijke Hammink. Foto: Theo ten Brinke
Marijke Hammink. Foto: archief Theo ten Brinke

Wat voor kansen zie je voor het WK?

Als alles mee zit kunnen we leuk mee doen maar echte uitspraken hier over doe ik in oktober! Er is zoveel afhankelijk van de reis er naar toe en hoe de pony’s het allemaal ervaren.

Hoeveel pony’s heb je in totaal lopen?

Voor het outdoor span hebben we 7 pony’s de 5 pony’s die op het NK liepen mogen ook weer mee naar het WK en dan staan er nog 2 pony’s die mee kunnen als het nodig is.
Verder hebben we nog een paar jonkies op de wei staan en nog wat pony’s voor de manege lessen. Ongeveer 20 pony’s in totaal.

Bron: NWPCS

Foto: Theo Ten Brinke