Hoofdprijs voor fokgroep Shamrocklake Royal Heart-Beat

0
720
Welsh A-stamboekhengst Shamrocklake Royal Heart-Beat met op de achtergrond juryleden Marc en Anita Aerts. © Vivian Hesen

De sectie A stamboekhengst Shamrocklake Royal Heart-Beat is met een deel van zijn nakomelingen winnaar geworden van het Fokgroepen kampioenschap op zaterdag 17 augustus 2019 in Kootwijk. Tweede werd de fokgroep van Welsh B-merrie Astrid (v. Linde Hoeve’s Sebastiaan) van Hammers en derde plaats was voor Elzinga’s NWR-stamboekhengst Jonker’s Jayden en zijn kroost.

De top drie van de fokgroepen kon rekenen op een mooi geldbedrag. Bovendien schonken de juryleden Marc en Anita Aerts van de Voermanhof Stud uit België een prachtig lint aan de kampioen van de fokgroepen.

Zes mooie groepen

In totaal werden zes mooie fokgroepen gepresenteerd. In de sectie A werd de fokgroep van de hengst Dargale Bo-Jangles van Epema tweede. Tweede in de sectie B werd Vosco’s Justi-Ann, van Mol, met haar haar nakomelingen

Shamrocklake Royal Heart-Beat van fokker Henri Leeuwenhaag werd geboren in 2007. Zijn ouders zijn Springbourne Charmer en de kroon, preferente Shamrocklake Silk Hortensia (Ceulan Cariadog x Synod Hello). In 2007 werd hij veulenkampioen op de Regionale keuring in Tolbert. In 2013 werd de vos op de Centrale hengstenkeuring van het NWPCS goedgekeurd voor de dekdienst.

Shamrocklake Royal Heart-Beat toonde een mooie uniforme groep mooi gelijnde en rassige nakomelingen.

Winnende fokgroep

121 SHAMROCKLAKE ROYAL HEART- BEAT (Leeuwenhaag)

  • 122 SHAMROCKLAKE NIGHTINGALE (Leeuwenhaag))
  • 123 SHAMROCKLAKE ROYAL CHOICE (Leeuwenhaag)
  • 124 SHAMROCKLAKE HOLLY-HILL (Leeuwenhaag)
  • 125 SHAMROCKLAKE CHERRIS CLEVER DREAM (Lambers)
  • 126 SHAMROCKLAKE ARCTIC CALANDRA (Leeuwenhaag)

Foto’s: Vivian Hesen

Alle uitslagen