Helma de Jong: ‘Goede kwaliteit in gebruiksrubrieken in Sevenum’

0
965
Emmalie van Welie met Ramon en High Flowns Roemer

Op de Regionale keuring van afdeling Zuid in Sevenum kreeg jurylid Helma de Jong zeven deelnemers te zien in de gebruiksrubrieken, alsmede een jonge voorbrenger. Ze nodigde ze allemaal uit voor de Centrale keuring in Kootwijk 17 augustus 2019. “Met heel veel plezier heb ik deze dag de gebruiksrubrieken gejureerd”, zegt ze.

Helma de Jong: “Er waren niet zoveel deelnemers, maar de kwaliteit die wij te zien kregen was heel goed. Alle deelnemers hebben overtuigend gepresteerd, dit mede dankzij de fijne hulp van ringmeester Denise Methorst.”

Tuigrubriek

Shamrocklake The Cool Colonell nam met Marijke Oskam deel in de rubriek enkelspan tuigpony’s. Helma de Jong: ” The Cool Colonell begon met veel spanning en zijn tong over het bit maar werd goed opgevangen door zijn menster Marijke Oskam. Nadat dit was verholpen liet hij veel meer zien wat hij in zijn mars heeft. Door deze kwaliteiten verdient de hij het zeker om in Kootwijk zijn opwachting te maken.”

Shamrocklake Heart of Stone werd door Andries de Geus voorgesteld in dezelfde rubriek. “Shamrocklake Heart of Stone werd mooi voorgesteld door Andries de Geus en viel op door een mooie constante beweging en aanleuning. Ook deze aanspanning gaan wij met veel plezier terugzien in Kootwijk.”

Menrubrieken

Emmalie van Welie mende Ramon in de rubriek menpony enkelspan en kwam ook met Ramon en spangenoot High Flown’s Roemer in de baan voor de rubriek menpony dubbelspan.

“In het enkelspan menpony zagen wij Ramon. Een zeer werklustige pony, die soms haast te enthousiast door de baan ging waardoor hij zijn passen niet helemaal mooi af kon maken. Zijn menster Emmalie van Welie neemt dit mee als aandachtspunt in haar training voor Kootwijk waar wij ook deze combinatie graag terug zien.”

“Emmalie presenteerde met duidelijk veel plezier het mooie dubbelspan. Een plezier om naar te kijken en zeker de momenten waarop beide pony’s als ‘één’ liepen waren prachtig.” Ook het dubbelspan gaat naar Kootwijk.

Rijrubrieken

De sectie B Dorado DE werd voorgesteld door Anouk Blonk. “Zij zijn een leuke combinatie. De pony liep graag wat naar buiten gesteld, wat het rijden voor Anouk niet altijd makkelijker maakte, zij gaat daarom met Dorado voor Kootwijk extra trainen op stelling en buiging in de pony.”

De NWR Maurik’s Iggy Azalea werd mooi voorgesteld door Gaby Versleijen. “Met het aanspringen in galop als aandachtspuntje. De pony had een mooie constante aanleuning en de combinatie gaf een fijn, rustig beeld om naar te kijken.” Ook deze combinatie gaat door naar Kootwijk.

De Welsh Partbred Iscar werd keurig voorgesteld door amazone Xanthe Daniëlse. “Ondanks de hitte en de drukke dag die deze combinatie al had gehad, wisten zij een beloftevolle presentatie neer te zetten. De ruime gangen van Iscar kwamen nog beter naar voren toen zijn amazone wat ‘makkelijker’ ging rijden.” Deze combinatie zien wij terug in Kootwijk.

Jonge voorbrenger

In de rubriek jonge voorbrengers van 12 t/m 16 jaar werd Dabernon Meghan heel netjes voorgebracht door Sharona van der Heide. “Zij stelde Dabernon Meghan mooi op en was goed met haar aandacht bij haar pony. Tijdens haar presentatie gebruikte zij de baan optimaal. Ook zij gaan door naar Kootwijk.”