Oldenzijlster Arianne voor vierde keer op rij dagkampioen in Tolbert

0
1006
Oldenzijlster Arianne
Oldenzijlster Arianne algemeen dagkampioen RK Tolbert 2019. © Vivian Hesen

Het dagkampioenschap op de Regionale keuring in Tolbert afgelopen zaterdag 27 juli 2019 ging voor de vierde keer op rij naar de sectie A-merrie OLDENZIJLSTER ARIANNE. Reservekampioen werd het NWR-hengstveulen JONKERS’ MICHIEL.

Vanwege de extreme hitte in de dagen voorafgaand aan de keuring was een tropenrooster ingevoerd en de keuring had een goed en vlot verloop. Zo was alles afgerond voor het erg warm werd. De tropische temperaturen van de dagen ervoor, werden gelukkig op zaterdag niet gehaald.

Sectie A

In de sectie A nodigde de juryleden maar liefst 32 pony’s uit voor de Centrale merriekeuring in Kootwijk op 17 augustus. Volwassen-, sectie- en algemeen dagkampioen werd de keurmerrie OLDENZIJLSTER ARIANNE.

Het vroege (geboren voor 30 april) hengstveulen OLIEBRON’S HUGO werd veulenkampioen en reserve sectiekampioen. Het vroege merrieveulen LIESZELS MARAH werd reserve veulenkampioen en winnaar van de Kamstra Bokaal.

De jeugdkampioen en de reserve kwamen beide uit de rubriek tweejarige merries, met aan kop SINGELS CATWYNN , met daarnaast AMY LACY QUEEN BEE.

PENECH EXTRA SPECIAL werd reserve volwassen kampioen, OOSTERSLAG’S ANAYA en BAGGELVELD’S CHARMER beste ruin.

Sectie B

In de sectie B verwezen de juryleden 11 pony’s door naar Kootwijk. Volwassen- en sectiekampioen werd YAZHI TC.

De titel Beste driejarige en de reserve sectiekampioenstitel gingen naar ‘T LEECHHIEM’S CATRIENA.

Het vroege merrieveulen AIYANA TC werd als veulenkampioen naar binnen geroepen. De reservetitel ging naar het late (geboren na 30 april) hengstveulen ROEGWOLDS YURÓC.

Jaarlingmerrie ABYSHA TC werd jeugdkampioen en VOSCO’S LEENTJE reserve volwassen kampioen.

Sectie C

Eén sectie C mag naar Kootwijk. Deze keurmerrie GLYNWYN FAIR DEAREST (GBR) werd volwassen- en sectiekampioen. Haar merrieveulen HONEY BEE’S FAQUITA werd veulen- en reserve sectiekampioen.

NWR

Jonkers' Michiel
Jonkers’ Michiel reserve dagkampioen RK Tolbert 2019. © Vivian Hesen

Achttien NWR’s kregen een doorverwijzing naar de CK. veulen-, sectie en reserve dagkampioen werd de het late hengstveulen JONKERS’ MICHIEL.

De titel reserve veulenkampioen was voor MOLENHORN’S CHARMONY en het jaarling ANNA werd jeugdkampioen.

SLOOTS LADY OLGA werd gehuldigd als volwassen kampioen en reserve sectiekampioen. De titel reserve volwassen kampioen was voor J.D.J. LUNA.

SPECIAL LUMINA werd Beste driejarige en STARWIN’S FLORIS Beste ruin.

WPBR

Er mogen acht Welsh Partbreds naar Kootwijk. MILLROADS LINDY werd beste driejarige en sectiekampioen.

De tweejarige AROSHOEVE’S MISS RYLEY pakte het jeugd- en reserve sectiekampioenschap. Het jaarling LOOPZICHT’S VIOLA werd reserve jeugdkampioen.

Het late hengstveulen DUNCAN werd opgesteld als veulenkampioen, met het late merrieveulen RIFEI’S A PERFECT DOT als reserve.

Als Volwassen kampioen mocht MY DREAM D.J. opstellen, met WIJK’S JENNA als reserve.

Gebruiksrubrieken

Vanuit de gebruiksrubrieken mogen alle negen deelnemers door naar de Centrale Merriekeuring in Kootwijk. Alle zeven jonge voorbrengers kregen eveneens een uitnodiging voor de CK.

Alle uitslagen

(De uitslagen zijn onder voorbehoud van goedkeuring door het stamboeksecretariaat)

Bron: Afdeling Noord