Josien de Boer: ‘Alle gebruikers en jonge voorbrengers met tips naar CK’

0
1434
Thea Tacoma met Oldenzijlster Banker Foto Vivian Hesen

Er was een mooi aantal deelnemers aan de gebruiksrubrieken en rubrieken Jonge voorbrengers in Tolbert afgelopen zaterdag 27 juli 2019. Josien de Boer nam deze rubrieken voor haar rekening. Josien: “Het was ontzettend leuk om de rij/menrubrieken en de jonge voorbrengers te mogen beoordelen in Tolbert! Iedereen deed goed zijn best en met wat tips voor de CMK ging iedereen denk ik blij en tevreden naar huis!”

“Zo heeft een ieder nog iets om mee bezig te zijn de komende weken, om zich nog beter te kunnen presenteren”, aldus het jurylid. Elke deelnemer ontving een uitnodiging voor de Centrale Keuring!

De enige inschrijving in de menrubriek was Oldenzijlster Banker, gereden door Thea Tacoma. Een keurig gepresenteerde en heel mooie combinatie, waarin je zag dat de pony iets gespannen was door de omgeving. De pony werd met een hele vriendelijke hand door de baan geleid. Een CK uitnodiging kon deze pony niet ontgaan.

Leading rein

In de leading rein 2 combinaties. Op kop Welshrijks Glorie met Julia van der Weide. Dit is een hele mooie combinatie, waarbij Julia met een glimlach op de pony aan het rijden was. De verbinding mag nog iets meer voor elkaar, maar dit gaat zeker goedkomen.

Daarna Ruja’s Harrie met Elodie Kramer. Dit was een hele jonge combinatie, waarbij de pony het in het begin wat spannend vond. Met wat tips aan de amazone om nog wat rechter op de pony te blijven zitten, zien we ook deze combinatie graag terug op de CK.

Onder het zadel

In de rubriek Sectie B tot 18 jaar was 1 inschrijving, Hambroek’s Rachel met Djoa Plak. De pony werd netjes voorgesteld. De galop was nog niet helemaal bevestigd en de amazone mag nog met iets meer ontspanning in de hand rondrijden.

In de rubriek sectie B vanaf 18 jaar ook 1 inschrijving, Vosco’s Leentje met Daniëlle Janknegt. De pony werd netjes voorgesteld, zou nog iets nagevelijker mogen. In de galop was ze mooi ruim voorwaarts gereden.

Starwins Floris werd in de rubriek NWR tot 18 jaar voorgesteld door Yoostje Kruyt. De pony werd netjes gereden, waarbij de nagevelijkheid nog iets meer getoond zou mogen worden. Floris heeft een sterke galop.

Tryntsje van Gosliga stelde Heidehof’s Alina voor in de rubriek NWR vanaf 18 jaar. De pony kwam erg gespannen de baan in. Tijdens de individuele presentatie werd ze erg mooi ontspannen gereden. Ze liep mooi op eigen benen de baan rond, waarbij een erg sterke draf getoond werd.

WPBR vanaf 18 jaar. De eerste plaats voor My Dream D.J. en Zoë Zwiggelaar. De pony werd erg netjes voorgesteld, ze was nog erg jong in het rijden. De galop heeft voor de CMK nog iets meer bevestiging nodig. Wijk’s Jenna en Ilse van der Veen op de tweede plaats. De pony is nog niet helemaal bevestigd in alle gangen. Ze toonde zich ruim voldoende om wel door te kunnen naar CMK.

Jonge voorbrengers

In de rubriek jonge voorbrengers 4-7 jaar. Eerste plaats was voor Tess Kooistra met Lakeway’s Glorious Hazel. Op de tweede plaats Daniël Berghuis met Oldenzijlster Amy en vervolgens Lisa van der Streek met Marlon TG en Julia van der Weide met Welshrijk’s Glorie.

De spanning was zichtbaar op de gezichten van de deelnemers en ze wilden het allemaal heel goed doen. Met wat tips hopen we iedereen terug te zien op de CMK.

In de rubriek 8 – 11 jaar. Eerste plaats voor Ruben Koekkoek met Baggelveld’s Charmer. Ruben hield de pony heel attent, wat hem de eerste plaats opleverde.

En de tweede plaats voor Anna Schutte met Hilin Gala. De pony vond het nog wat spannend en het hoofdstel zat niet helemaal goed. Maar zeker ook een uitnodiging voor Anna!

Djoa Plak kwam in de rubriek voorbrengers 12 – 16. Ze stelde Hambroek’s Rachel heel netjes voor. Voor de CMK heeft ze nog wat tips meegekregen.

(De uitslagen zijn onder voorbehoud van goedkeuring door het stamboeksecretariaat)

NWPCS Afdeling Noord