Singels Welsh Dreamstar pakt dagkampioenslint in Assen

0
1508
SINGELS WELSH DREAMSTAR

De beste driejarige Welsh A-merrie SINGELS WELSH DREAMSTAR werd algemeen dagkampioen op de regionale keuring in Assen op 6 juli 2019. Het reservekampioenschap ging naar de enige deelnemer in de sectie C, namelijk de eveneens driejarige NEWCHALLENGE RHOSWENA (NLD).

Sectie A

Sectiekampioen SINGELS WELSH DREAMSTAR was één van de vier driejarige A’s die werd uitgenodigd voor de CK. Daarnaast mogen nog tien uit deze sectie door naar Kootwijk.

Keurmerrie PAASKAMP’S PLEUNTJE werd volwassen kampioen en reserve sectiekampioen en HONEY BEE’S JOCELINA werd reserve volwassen kampioen.

Jeugdkampioen werd de tweejarige DE EVERTSHOEVE’S AIMEE, met het jaarling UITERWAARDENS ESTELLE (NLD) als reserve.

De veulenkampioenen kwamen beide uit de rubriek vroege (geboren t/m 30 april) merrieveulens. Kampioen werd DE EVERTSHOEVE’S AMYRA en de reservetitel was voor PAASKAMP’S PALMYRE.

Sectie B

In de sectie B verwezen de juryleden 18 pony’s door naar Kootwijk.

Volwassen- en sectiekampioen werd de zogende stermerrie VANETY TC. Keurmerrrie GELPENBERG’S WINANDA was in beide gevallen de reservekampioen.

Beste driejarige werd VELVET’S APRIL OF MAY, die als enige driejarige een CK achter haar naam kreeg.

Het jaarling MAARLEN’S GOLDEN ROSE werd jeugdkampioen. Het veulenkampioenschap ging naar het late (geboren na 30 april) merrieveulen SAMORENS SONATE met het vroege hengstveulen GELPENBERG’S WAYNE als reserve.

Sectie C

NEWCHALLENGE RHOSWENA (NLD)

In de sectie C was NEWCHALLENGE RHOSWENA (NLD) de enige deelnemer en zij mag haar eer verdedigen in Kootwijk. Ze werd beste driejarige sectiekampioen en reseve dagkampioen.

Sectie D

Bij de Cobs was er alleen een CK-uitnodiging voor de volwassen- en sectiekampioen PWLLMELIN WELSH ROSE. Het reservekampioenschap ging in beide gevallen naar de stermerrie HEAVENLYSMILE AWESOME CHRYSTAL.

NWR

Negen NWR’s kregen een doorverwijzing naar de CK. Jeugd- en sectiekampioen werd de tweejarige LOÏS LANE.

Het late merrieveulen SPECIAL JULIA werd veulen- en reserve sectiekampioen. Het vroege merrieveulen MELISSA “F” verdiende de titel reserve veulenkampioen.

STARWIN’S ROOS werd volwassen kampioen, met de stermerrie REDUSTER RIXT als reserve.

HENDI’S ECOLINE eiste de titel beste driejarige op en TIMO de titel beste ruin.

WPBR

Er mogen vier Welsh Partbreds naar Kootwijk. VEENSTRA’S LENTE werd beste driejarige en sectiekampioen.

Het vroege merrieveulen NAOMI werd veulenkampioen en reserve sectiekampioen. Het vroege hengstveulen CHRISTIANNE’S ANTOINE TG verdiende de reservetitel.

CHRISTIANNE TG werd volwassen kampioen

Gebruiksrubrieken

Vanuit de gebruiksrubrieken mogen vijf deelnemers door naar de Centrale Merriekeuring in Kootwijk.

Alle uitslagen

Bron: Afdeling Noord