Welshpony’s winnen op eerste wedstrijd KNHS-Divoza kampioenschap

0
1321
Heidepeel's Sydney.

De eerste wedstrijd uit het KNHS-Divoza kampioenschap voor jonge dressuurpony’s werd op 29 juni in Putten verreden. Deze eerste wedstrijd werd georganiseerd onder leiding van het NWPCS en het waren ook de Welshpony’s die de rubrieken wonnen.

Het kampioenschap is bedoeld voor jonge dressuurpony’s van 4, 5 of 6 jaar oud. De wedstrijden die worden georganiseerd staan open voor alle pony’s die aan de deelnamevoorwaarden voldoen, ongeacht welk stamboek de organisatie in handen heeft.

Kolstein’s Tessa

In Putten gingen de hoogste punten naar de vierjarige Kolstein’s Tessa (NWPCS), een dochter van Heidehof’s Dylano die werd gereden door Anna Hoogendorp. Tessa werd beoordeeld met veel 8’en en kwam op een totaal van 78 punten.

De nummer twee bij de jongste pony’s kreeg 75 punten. Dat was Gala Royal Fortuna (NRPS) van Neptune van de Bekerheide die werd gereden door Franka Koster.

Heidepeels Sydney

Bij de zesjarige pony’s was slechts een deelnemer, maar deze Heidepeels Sydney (NWPCS) kwam met onder meer een 8 voor de galop op een net totaal van 73.5 punten. De pony heeft als vader Equus Raspoetin en werd gereden door Joyce van Soest.

Keizerskroon Finn

Bij de vijfjarige beloftes ging de overwinning naar Keizerskroon Finn (NWPCS) een zoon van Pippin’s Pride A.T. Mick van der Kort zat in het zadel van de pony die onder meer een 8 voor de Algemene Indruk scoorde.

Kijk hier voor de gehele kalender en deelname voorwaarden van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s.

Bron: KNHS