Geef je op voor de ‘nieuwe’ gebruiksrubrieken!

0
1261
Gebruiksrubrieken RK Putten 2019

Op de RK in Putten op zaterdag 29 juni 2019 werd bij de gebruiksrubrieken voor het eerst de nieuwe opzet gehanteerd. Onder het jurylid Yvonne Lewis ontvingen maar liefst 17 deelnemers een uitnodiging voor de Centrale Merriekeuring in Kootwijk.

Op de CK kunnen dit jaar voor het eerst kampioenschappen worden behaald in de gebruiksrubrieken:

Mini Kampioen en Reserve Mini Kampioen: wordt gekozen uit de eerste en tweede geplaatsten van de Leading Rein en First Ridden.
Aangespannen Kampioen en Reserve Aangespannen Kampioen: wordt gekozen uit de eerste en tweede geplaatsten van de men- en tuigrubrieken.
Kampioen Rijrubrieken en Reserve Kampioen Rijrubrieken: worden gekozen uit de eerste en tweede geplaatsten van de rijrubrieken F t/m Q.
Algemeen Kampioen Gebruiksrubrieken en Reserve Algemeen Kampioen Gebruiksrubrieken: Hiervoor strijden de Mini Kampioen en Reserve Mini Kampioen, de Aangespannen Kampioen en de Reserve Aangespannen Kampioen en de Kampioen Rijrubrieken en de Reserve Kampioen Rijrubrieken.

Het is nog mogelijk om in te schrijven voor drie regionale keuringen en zodoende kans te maken op een uitnodiging voor de CK

Sevenum

Tot vrijdag 5 juli is het nog mogelijk om in te schrijven voor de regionale keuring in Sevenum op 20 juli. De gebruiksrubrieken worden gejureerd door Helma de Jong. Helma fokt samen met haar man Herman Welsh Cobs onder de stalnaam Gerstloo. Helma de Jong heeft al vaker ‘Britse’ rijrubrieken gejureerd. Tevens rijdt ze zelf ook fanatiek en neemt deel aan verschillende Welsh Shows met diverse Welsh Cobs, waaronder haar Blaengwen Jewel.

Tolbert

Tot maandag 8 juli kan er ingeschreven worden voor de regionale keuring in Tolbert op 27 juli. De gebruiksrubrieken worden gejureerd door Josien de Boer. Josien fokt Welsh sectie B pony’s onder de naam Velvet en is ook elk jaar in de keuringsbaan te vinden met haar eigen gefokte Velvet pony’s. Josien is KNHS-Bixie jurylid en staat bekend om het geven van goede uitleg.

Heteren

Op de regionale keuring in Heteren op 3 augustus zijn alleen de ‘jonge voorbrenger rubrieken’ en is het mogelijk om tot maandag 15 juli in te schrijven. Als jurylid is uitgenodigd Leny van Beek van de Singels Stud. Leny fokt al heel wat jaren samen met haar man Gerrit sectie A pony’s. Tevens jureerde ze vroeger de Welsh rubrieken tijdens verschillende fokdagen.

Mee doen?

Zijn je ouders geen lid van het Welsh Stamboek. Geen probleem wordt dan Jeugdlid voor al 10 euro. Het is dan mogelijk om in te schrijven voor de gebruiksrubrieken de kosten per rubriek zijn 10 euro.

Bekijk hier meer info voor jeugdleden

Of neem contact op met Denise Methorst secretaris van de jeugdcommissie via denise_methorst@msn.com of 06-24550972

Gerelateerd:

Rij-, leading rein en first ridden proeven om te kunnen oefenen