Steenzwaanshof Bella Imogen (NL) dagkampioen op zomerse RK Putten

0
1803
STEENZWAANSHOF BELLA IMOGEN (NL)
Algemeen Dagkampioen RK Putten 2019: STEENZWAANSHOF BELLA IMOGEN (NL)

De driejarige Sectie A-merrie STEENZWAANSHOF BELLA IMOGEN (NL) is de algemeen dagkampioen van de eerste regionale keuring van het jaar, vandaag gehouden in Putten. Ook het reserve dagkampioenschap ging naar de Sectie A en wel naar de keurmerrie REAL SURPRISE SV.

Omdat volgens de weersvoorspelling het kwik behoorlijk opliep, werd een zomerrooster ingevoerd. Er stond een lekker briesje en even na de middag waren alle kampioenen bekend en de deelnemers weer op weg naar huis.

De gebruiksrubrieken en de rubrieken jonge voorbrengers konden rekenen op veel deelname.

Sectie A

In totaal nodigden de sectie A-juryleden zestien pony’s uit voor de CK.

STEENZWAANSHOF BELLA IMOGEN (NL) voerde de rubriek driejarige merries zonder veulen aan, werd beste driejarige en sectiekampioen en dus aan het einde van de keuringsdag ook algemeen dagkampioen

Hetzelfde geldt voor de reserve dagkampioen REAL SURPRISE SV, die de enige was in de rubriek keurmerries. Ze werd voordien volwassen kampioen en reserve sectiekampioen.

REAL SURPRISE SV

Vroeg (geboren t/m 30 april) merrieveulen KORNEWEIJDES CANDY SUE werd veulenkampioen en laat merrieveulen (geboren na 30 april STAL MAASDIJK’s PHOENIX kon opstellen als reserve.

De tweejarige merrie YSSELVLIEDTS N’OR NOIR (GBR) werd jeugdkampioen. De reservetitel was voor jaarling hengst ROSA’S JONJO.

Het reserve volwassenkampioenschap ging naar SHAMROCKLAKE HOLLY-HILL (NLD).

Sectie B

In de sectie B werden twaalf pony’s uitgenodigd voor de CK. Volwassen- en sectiekampioen werd kroonmerrie WARMTEBRON’S LODDY-LO. In beide gevallen was stermerrie (met veulen) SPRING DREAMS ORANGE LADY de reservekampioen.

Er werden geen driejarige B’s voorgesteld. WILDZANG’S A DREAM CAMARQUE werd beste ruin en MEZENNEST’S ALEXIA werd jeugdkampioen.

Het veulenkampioenschap was voor het vroege merrieveulen SPRING DREAMS GOLDEN GWEN met het late hengstveulen WOLDBERG’S CLARINO als reserve.

Sectie C

Er kwamen drie sectie C’s ter keuring en zij mogen ook alle drie naar Kootwijk. SHAMROCKLAKE TRULY A SUMMER LADY(NLD) werd volwassen kampioen en sectiekampioen. HONEY BEE’S LANGSTON werd veulenkampioen en reserve sectiekampioen.

De titel beste driejarige was voor SHAMROCKLAKE WILD HEROIC HAILEY.

NWR

Er werden vijf Nederlandse Welsh Rijpony’s (NWR) uitgenodigd voor de CK. Beste driejarige BIJSTERHOF’S DIVA werd tevens sectiekampioen. DANCING QUEEN werd volwassen- en reserve sectiekampioen.

De titel jeugdkampioen was voor de tweejarige merrie KEIZERSKROON ILVIE

Reserve volwassen kampioen werd de keurmerrie BRINCKHOFF’S CRISTEL.

Het vroege merrieveulen AMALIA’S NINA werd veulenkampioen met het late hengstveulen BIJSTERHOF ‘ VIENTO als reserve.

Gebruiksrubrieken

De juryleden van de gebruiksrubrieken en jonge voorbrengers nodigden maar liefst zeventien deelnemers uit voor Kootwijk.

Alle uitslagen

Bron: Afdeling Midden