Afdeling Noord: ‘Samen maken we het verschil’

0
567

Afdeling Noord zet op de regionale keuringen in Assen en Tolbert dit jaar de nieuwe deelnemersnummers in voor een goed doel: de Kanjerketting.

“Wij hopen dat de nieuwe deelnemersnummers het verschil gaan maken. Ze zijn eenvoudig aan de overhemd te spelden of te klippen en dus geen touwtjes of niet-plakkende stickers meer.”

Goed doel

“Wel vragen we een borg van € 2,- per uitgegeven nummer, die je alleen terug kan krijgen op de keuringsdag zelf. Het Bestuur van Afd Noord is van mening dat wij als leden het verschil kunnen maken voor de samenleving en komt met het volgende voorstel:

“De deelnemers aan de keuring in Assen en Tolbert kunnen er voor kiezen om de gehele borg terug te vragen of € 1,- te doneren aan een goed doel. Van de nummers die niet terug gebracht worden gaat € 1,50 naar het goede doel en 50 cent is voor het maken van een nieuw nummer.”

Kanjerketting

Dit jaar gaat de opbrengst van beide keuringen naar Kanjerketting. Deze vereniging zet zich in voor kinderen die kanker hebben. De kinderen krijgen voor iedere behandeling een bedel aan de ketting als beloning in het ziekenhuis. Sommige kettingen zijn wel 5 meter lang. Zie ook www.kanjerketting.nl

“Op deze manier maken wij als leden Afd Noord het verschil en hopen wij dat heel Welsh Nederland dit mooie plan gaat omarmen.”

Bron: NWPCS Afdeling Noord