Interessant programma op jury- en ringmeesterdag

0
1719
Foto: Theo ten Brinke

Zaterdag 8 juni 2019 wordt op de terreinen van het Hippisch Verband Putten de jury- en ringmeesterdag gehouden.

Het programma begint om 11 uur met een interessante presentatie van Daniëlle Arts die foktechnisch specialiste is bij het KWPN. Onder het genot van een kopje koffie of thee hoort u wat de fokkerij inhoudt, hoe erfelijkheid werkt, wat de gevolgen van inteelt zijn en hoe de werking is van de bovenbalk van het lineairscore formulier.

Na afloop van haar presentatie is er ruimte voor vragen waarna om 12.00 uur voor alle aanwezige een lunch wordt verzorgd.

Na de lunch zal de groep in tweeën gesplitst worden, een deel gaat naar de jurybijeenkomst en het andere gedeelte begint met de ringmeesterdag.

Ringmeesterdag

Voor de ringmeesterdag kan nog opgegeven worden. Wij nodigen hiervoor van harte mensen uit die reeds ringmeester bij het NWPCS zijn en al vaker in de baan hebben gestaan. Zij kunnen op deze dag samen sparren over hun ervaringen en op deze manier met elkaar hun kennis delen.

Echter zijn wij ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers, mensen die denken ‘dat zou ik ook wel willen doen‘ zijn ook van harte welkom om deze dag aanwezig te zijn. Zij zullen samen met de ervaren ringmeesters en onder leiding van Frans en Frank Kappel de fijne kneepjes van het ringmeesterschap te horen krijgen.

Iedereen is welkom!

Mocht u na deze trainingsdag nog steeds interesse hebben om de taak als ringmeester ook daadwerkelijk uit te gaan voeren kunt u dit aangeven bij het bestuur. Zij zullen zorgen dat uw gegevens bij de desbetreffende afdeling terecht komt waarna u in samenspraak ingedeeld kunt worden als ringmeester.

Opgeven kan via bestuur@nwpcs.nl en aan deze dag zijn verder geen kosten verbonden.

Programma jury- en ringmeesterdag

9.15 inloop besloten gedeelte juryleden
9.30 uur aanvang besloten gedeelte vergadering met de juryleden
10.30 einde vergadering besloten gedeelte juryleden

10.45 inloop openbare gedeelte jury- en ringmeesterdag
Hiervoor worden uitgenodigd de juryleden, de aspirant-juryleden, de ringmeesters en vrijwilligers die aan de ringmeesterdag meedoen.
11.00 spreker (Daniëlle Arts, foktechnisch specialiste bij het KWPN)
Mevr. Arts zal het hebben over de fokkerij, erfelijkheid, inteelt en de werking van de bovenbalk van het lineairscoren formulier.

12.00 uur pauze
Iedereen die aanwezig is voor de jury- en ringmeesterdag word uitgenodigd om in de pauze gezamenlijk te eten. Ook Mevr. Arts is daarbij aanwezig en mochten er mensen zijn die haar nog dingen willen vragen of dingen graag duidelijker uitgelegd willen hebben is er tijdens deze pauze ruimte voor.

13.00 juryleden
De juryleden en aspirant-juryleden zullen een vijftal pony’s te beoordelen krijgen, van elke sectie een. Zij zullen deze pony’s individueel beoordelen waarna ze, onder leiding van de juryvoorzitter Elbert Koelewijn, gezamenlijk besproken zullen worden.
15.30 einde juryledendag

13.00 ringmeesterdag
Deze middag zal verzorgd worden door vader en zoon Frans en Frank Kappel. Deze twee zeer gedreven en ervaren ringmeesters zullen alle ‘ Do’s & Dont’s ’ van het ringmeesterschap uitleggen. De uitleg zal gaan over wat te doen in de ring aan de hand van een aantal pony’s die aanwezig zijn, de kleding voorschriften en hoe te communiceren met de deelnemers.
14.30 einde ringmeesterdag

Adres:
Hippisch Verband Putten
Halvinkhuizerweg 80
3882 LA Putten

Bron: Bestuur NWPCS