Regio: Marcella Berends mag met Allstar naar NK Z2 dressuur en Z springen

0
2178

Op de Drentse kampioenschappen dressuur en springen die afgelopen maand gehouden werden werd Marcella Berends met Allstar (v. Anjershof Rocky) zowel Z2-dressuurkampioen als reservekampioen Z-springen. Het duo mag in beide disciplines naar het NK. Ook Silke Reuvekamp werd met een Welsh-pony zowel dressuurkampioen als reservekampioen in het springen.

Marcella Berends en Allstar.

Marcella Berends wist zich met meerdere pony’s te plaatsen voor de regiokampioenschappen en moest keuzes maken met welke pony’s ze zou starten. Met C-pony Allstar (v. Anjershof Rocky) werd ze kampioen in de Z1/Z2 categorie C dressuur met 68,397 punten voor de dressuurproef. In het springen wist het stel twee weken later reservekampioen te worden.

In de dressuur Z1-DE werd Renske Groen kampioen met Heidehof’s Leonardo (v. Kielshoop Honeyhill) met 64,706%. Ava Krause en Jonker’s Liam (v. Heidehof’s Don Diego) werden M2-DE-kampioen met 65,750%.

Angelique Benjamins en Katoms Sambucca (v. Belan Saled) behaalden de kampioenstitel L2-AB met 61,971%. In de klasse L1-DE werd Carlijn van Mensvoort kampioen met Deanston Emelwerth (v. Steerwolde’s V.I.P) met 71,750%. Reservekampioen werd Anouk van der Vinne met Burberry Britt (v. Orchard Red Prince).

Daphne Bouwmeester en Beauty (v. Vechtzicht’s Comet) wonnen de L1 categorie AB met 62,250%.

Het kampioenschap B categorie DE was voor Silke Reuvekamp met Vierwindstreken Junior (v. Fleuramo’s Justin). In de categorie AB was de titel voor Loes Passier met Olde’s Hoeve Enzo (v. Revel Highline).

Klik hier voor de uitslagen van het Drents kampioenschap dressuur

Springen

Voormalig sectie B stamboekhengst Stella Calvin werd nu met Renzo Zoer derde in het L springen onder de naam Marshall. Foto: Leontien Ruissen

Bij het springen viel Renzo Zoer met de ruin Marshall (v. Wheemhoeve’s Marko) in de prijzen. De combinatie werd derde in de klasse L categorie C. De vosroan Marshall is dezelfde pony als voormalig sectie B stamboekhengst Stella Calvin.

Silke Reuvekamp werd met Vierwindstreken Junior (v. Fleuramo’s Justin) reservekampioen B springen categorie DE.

Klik hier voor de uitslagen van het Drents kampioenschap springen

Het is voor de redactie onmogelijk om alle prestaties van Welshpony’s op de voet te volgen. Daarom zouden wij het fijn vinden als u ons die doorgeeft. Dat kan via Whatsapp (06-51500766) of een e-mail naar carrieredanielle@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in