Keulse Hoeve’s Fabio luidt nieuwe NWPCS-veulenseizoen in

0
2106
Keulse Hoeve's Fabio
Keulse Hoeve's Fabio

Op het NWPCS stamboekkantoor kwam vorige week de eerste aanmelding van 2019 van de geboorte van een veulen binnen. Het op 13 februari geboren sectie B hengstveulen Keulse Hoeve’s Fabio krijgt daarom ook het levensnummer 201900001 mee. Fabio luidt daarmee het NWPCS veulenseizoen 2019 in.

Als fokker van Keulse Hoeve’s Fabio staat Rob van Keulen uit Etten te boek. Vader van het lichte voshengstje is de in 2014 goedgekeurde Marons Valentino (v. Barkway Artiste). Moeder van Fabio is de stermerrie Molenhof’s Fia (v. Den Bramel’s Rio). Deze vosmerrie is een dochter van de keurmerrie Molenhof’s Julia (Breeton Dai x Eyarth Harlequin).

Fabio is het derde veulen van Fia, die zelf als veulen kampioen werd in Sevenum en als vijfjarige reservekampioen op dezelfde regionale keuring. Moeder en veulen maken het goed. “Fabio werd vier dagen na de uitgerekende datum geboren”, zegt Rob van Keulen. “Merrie en veulen gaan iedere dag een paar uurtjes naar buiten en het is de bedoeling dat Fia van de week weer gedekt wordt door de nieuwe aanwinst op stal: Carmana’s El Diego.”

Veulen registreren

De geboorte van uw veulen kan aangemeld worden via Mijn Welsh. Dit dient u binnen 14 dagen na de geboorte te doen. De dekking is in de meeste gevallen zichtbaar als u in het Dashboard op ‘Veulen registreren’ klikt. Dit is alleen van toepassing wanneer u met een NWPCS gekeurde hengst hebt gedekt. Meldt u een veulen aan van een niet-NWPCS gekeurde hengst, dan stuurt u de originele dek-inseminatie overeenkomst van het betreffende stamboek per post op naar het NWPCS-stamboekkantoor. De gegevens van het stamboekkantoor vindt u hier.

Mocht u vragen hebben over de aanmelding van uw veulen, dan kunt u contact opnemen met het stamboekkantoor: klik hier

Als het veulen aangemeld is, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de gang van zaken rond het schetsen en chippen van het veulen.

Bron: NWPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in