Regio: kampioenstitels in Z2-dressuur voor Welshpony’s

0
2227
Emma Sloof met Orchard Boginov
Emma Sloof werd met NWR stamboekhengst Orchard Boginov reservekampioen Z2 dressuur in Overijssel. Foto: Wilma Frentz

De eerste kampioenen van de regiokampioenschappen indoor dressuur pony’s 2019 zijn bekend. In Overijssel en Gelderland voerden in de Z2-dressuur Welshpony’s de boventoon.

Regio Overijssel

De gehele top drie Z2 dressuur categorie DE in Overijssel bestaat uit NWR-pony’s. Kampioen werd Isabelle Jochems met Waddenhoek’s Merlin (v. Heitrak’s Marvin) met 69,422%. De reservetitel ging naar Emma Sloof die met de stamboekhengst Orchard Boginov (v. Verona’s Bo-Gi) naar een percentage van 65,095 stuurde. Op de derde plaats eindigde Lisa Joosse met Bo (v. Bodo) met 64,826%.

Gwendolyn Krieger met Heidepeel’s Constantijn (v. Equus Raspoetin). Foto: Equigeniek

In de klasse Z1/Z2 categorie was het kampioenslint voor Gwendolyn Krieger met de Welsh B-ruin Heidepeel’s Constantijn (v. Equus Raspoetin) met een score van 67.436%. Gwendolyn werd bovendien kampioen in de M1/M2 categorie C met Constantijn’s halfbroer Haanpaol’s Rossi (v. Equus Raspoetin).

Bekijk hier de uitslagen van Overijssel

Regio Gelderland/Flevoland

In de Regio Gelderland/Flevoland zijn zowel de kampioen als de reserve Z2 categorie DE Welsh-gefokte pony’s. Op de eerste plek eindigde Julia Willemsen met Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn) met 72,244% en op plek 2 Floor Van der Kuijl met Castenrayseweg’s Dreamboy (v. Molenhorn’s Lucky Boy) met 68,718%

In de M2 categorie DE was de kampioenstitel bovendien voor de NWR stamboekhengst De Goede Ree Now Or Never (v. Highmead Duty Free) die onder Valerie Aaldering gewaardeerd werd met 63,583%. In de L2 categorie DE won Sterre Janssen met de NRPS-hengst Goldstar du Bois (v. Golden Rock) 66,500%. Laatstgenoemde behaalde de tweede bezichtiging bij het NWPCS en hij heeft een WPCV-deklicentie.

Bekijk hier de uitslagen van Gelderland/Flevoland

Bekijk hier het overzicht van de KNHS Regiokampioenschappen

Het is voor de redactie onmogelijk om alle prestaties van Welshpony’s op de voet te volgen. Daarom zouden wij het fijn vinden als u ons die doorgeeft. Dat kan via Whatsapp (06-51500766) of een e-mail naar carrieredanielle@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here