Theo Tops Vrijwilliger van het Jaar

0
1629
Theo en Riek Tops, Foto: Vivian Hesen
Theo en Riek Tops werden gehuldigd als 'Vrijwilliger van het Jaar'. Foto: Vivian Hesen

Theo Tops werd zaterdag 26 januari 2019 op de nieuwjaarsreceptie van het NWPCS in Heerde gehuldigd als Vrijwilliger van het Jaar. “Heel leuk! We stonden perplex”, reageert zijn echtgenote Riek die de bijbehorende bloemen kreeg uit handen van NWPCS-voorzitter Piet Peters.

Theo en Riek Tops zijn al 54 jaar lid van het NWPCS. Ze fokten Welsh sectie A-pony’s met ‘De Mispelhoef’ als stalnaam. In de jaren ’80, toen Theo Tops stopte met het voorbrengen van zijn pony’s op keuringen, werd hij ringmeester op regionale keuringen en dan voornamelijk die van afdeling Zuid. Bovendien is hij meter en schetser op de Centrale Merriekeuring en veulencontroleur/chipper vanaf de invoering van het chippen.

Gehonoreerd

“Theo Tops werd genomineerd voor de titel door afdeling Zuid en dat heeft het hoofdbestuur gehonoreerd”, zegt voorzitter Piet Peters. “Hij doet heel veel voor het stamboek. We hebben Riek de bloemen gegeven, omdat zij altijd met hem mee gaat en ervoor zorgt dat Theo zijn ding kan doen.”

En zo ging het stel ook samen naar de receptie afgelopen zaterdag. “We waren al van plan te gaan”, zegt Riek Tops. “Mijn dochter Jolanda vroeg er voordien nog naar. Alleen als het zo was blijven sneeuwen als eerder die week, waren we niet gegaan. Dan hadden ze nog wel even wat moeten verzinnen om ons daar te krijgen.”

Video

Dochter Jolanda Bekkers, die samen met Bert de Ruiter de omroep verzorgt op de Centrale Hengstenkeuring, legde de huldiging vast op video. “Dat is fijn dat ze dat gedaan heeft en erg mooi om terug te kunnen kijken”, geniet Riek Tops na.

Bron: NWPCS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in