Vacature webredacteur

0
9093

Ben jij handig met WordPress? Is internet voor jou vertrouwd terrein? Ben je handig met taal en kun je goed plannen en organiseren, afstemmen en samenwerken? Ben je bovendien thuis in de paardenwereld of heb je zo’n sterke affiniteit met paarden en pony’s dat je daar graag in wil duiken?

Dan hebben wij een uitdagende functie voor jou!

Het Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek is op zoek naar een webredacteur. De webredacteur speelt een centrale rol in het crossmediaal concept dat MediaPrimair vormgeeft in opdracht van het NWPCS.

Taken:
Content management: Naast nieuwsberichten en activiteiten van de NWPCS, selecteer en publiceer je ook teksten over de actualiteit in de Welsh fokkerij in binnen- en buitenland, over sportevenementen waarin de Welsh pony centraal staat of waarin de Welsh pony’s opvallende prestaties leveren, en over andere evenementen als shows. Daarnaast beoordeel je de inhoud van oudere teksten en verwijder je deze wanneer ze niet meer actueel zijn. Ook bewaak je de actualiteit van algemene informatie op de website.

Redactie van berichten: je maakt een selectie uit het aanbod van Welsh-gerelateerde onderwerpen, je selecteert persberichten die van belang kunnen zijn voor de leden van de NWPCS, je herschrijft ingekomen stukken, je maakt intro’s en je zoekt naar geschikte links naar pagina’s die meer informatie geven over de geselecteerde onderwerpen.

Design: je levert een bijdrage aan de structuur van de website

Competenties:
Samenwerken: omdat de website van de NWPCS samen met het Welsh Pony & Cob Magazine en social media deel uitmaakt van het crossmediaal concept van Media Primair is afstemming met de hoofdredacteur essentieel. De efficiency van de contentstrategie (welke informatie wordt waar, wanneer en hoe geplaatst) is gebaat bij overleg. Daarnaast onderhoud je contacten met fokkers en gebruikers van Welsh pony’s van binnen en buiten de NWPCS om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen “in het veld”.

Plannen en organiseren: je bent op de hoogte van het activiteitenprogramma van de NWPCS en plaatst teksten tijdig op de website om leden te informeren. Hierbij ben je in staat om ver vooruit te plannen en je bent pro-actief in de voorbereiding van je content.

Contactuele vaardigheden: je zult als webredacteur contacten leggen en onderhouden met uiteenlopende functionarissen en betrokkenen van binnen en buiten het stamboek: van bestuursleden tot fokkers, van redactiemedewerkers van MediaPrimair tot fotografen, van ponyruiters tot menners.

Creativiteit: schrijven, publiceren, vormgeven zijn creatieve vaardigheden; je bent in staat om dit op een overzichtelijke en aansprekende manier te realiseren.

Vanzelfsprekend vind je het leuk om te schrijven en heb je wellicht al ervaring met redactiewerkzaamheden of het bijhouden van blogs of en eigen website of die van je werkgever. Voor MBO- of HBO-studenten Mediacontent Manager, Communicaton & Multimediadesign, Media, Informatica en Communicatie, etc. kan deze vacature een leerzame en uitdagende stageplaats vormen.

Wat krijg je ervoor terug?

Een kijkje in de keuken van een toonaangevende uitgever van paardenvakbladen, zoals Welsh Pony & Cob Magazine en Phryso maar ook Hoefslag en Mensport. En daarmee een kijkje achter de schermen in de paardenwereld. Als webredacteur functioneer je als spil binnen de NWPCS. Daardoor heb je toegang tot een groot netwerk van functionarissen en professionals in de fokkerij en de sportwereld. Omdat je boven op de ontwikkelingen in de paardenwereld zit, ben je als eerste op de hoogte van het nieuws.

Heb je interesse? Neem dan contact op met de secretaris van het NWPCS Astrid Hoppenbrouwers, astrid@horsesinhands.nl. , 06 24242006

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in