Terugblik 1e dag van de hengstenkeuring 2018

0
4693

De eerste dag van de hengstenkeuring ziet er alweer op. We mogen terugkijken naar een geslaagde eerste dag.

De dag is begonnen met de Sectie NWR met 22 3-jarige hengsten. Van deze 22 hengsten zien we er morgen 9 terug voor de tweede bezichtiging. De top aanvoerder van deze groep 3-jarige hengsten is Coelenhage’s Purioso die voor drie hengsten het vaderschap tekent.

Na de sectie NWR gaan we door met de WPBR. Dit jaar 6 hengsten in de groep met 3-jarige hengsten en 1 in de groep van 4 jaar en ouder. Van deze hengsten zien we er 4 terug in de groep van de 3-jarige en ook de oudere hengst zien we morgen terug voor de tweede bezichtiging.

Dit jaar voor het eerst weer top inschrijvingen in de sectie C. Bij de drie jarige zien we alle drie de hengsten die in de baan verschenen morgen terug voor de tweede bezichtiging. Alle drie de hengsten hebben een andere vader die voor het vaderschap tekent. Ook zien we twee hengsten morgen terug in de groep van 4 jaar en ouder.

Bij de sectie D zien we enkel de drie jarige in de baan. En deze zien we morgen terug in de tweede bezichtiging.

Twaalf 3-jarige en 2 hengsten in de oudere jaargang zien we morgen in de baan verschijnen bij de sectie B. Bij bijna alle hengsten tekent een andere vader voor het vaderschap. Enkel de hengst Störtebekers Dorkas heeft twee zonen door naar de 2e bezichtiging.

De dag sluiten we af met de sectie a met 45 inschrijving in de rubriek van de drie jarige hengsten. Van deze 45 hengsten zien we er morgen 18 hengsten morgen terug voor de tweede bezichtiging. Bijna alle hengsten hebben een andere vader. Enkel zien we van de hengsten Shorebrooks Hot ’N Spicy en Vechtzicht’s Hywel twee zonen.

Maar ook in de groep van 4 jaar en oudere zien we een grote groep terug. Voor de tweede bezichtiging zien we 3 hengsten terug. Maestir Odyssey is al een aantal jaren geleden een keer goedgekeurd waardoor hij morgen gewoon in de rubriek 10 jaar en oudere hengsten terugkeert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in