Youngstock Show

Youngstock show is voor alle pony’s die ingeschreven zijn bij een erkend Welsh stamboek in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar, merries, hengsten en ruinen. Secties A, B, C, D en Part Bred( Deelname is mogelijk voor alle bij een erkend Welsh pony stamboek geregistreerde dieren met ten minste 12,5 % Welsh bloed.)

Ook mogelijk om mee te doen aan de rij en tuigrubrieken. De rubrieken zijn open voor niet-zogende Welsh merries.

De Youngstocks show wordt gebruikt om de pony’s alvast ervaring in de showring op te laten doen.
RIJ EN TUIGRUBRIEKEN
Ook is het bij bepaalde youngstock shows mee te doen met een welsh pony onder het zadel in de Rij en Tuigrubrieken. Om deel te nemen aan de rij en tuigrubrieken dient een ingeschreven zijn bij een erkend Welsh stamboek.

Men – en tuig rubrieken 
De aangespannen rubrieken zijn opengesteld voor hengsten, merrie en ruinen van alle secties van 4 jaar en ouder. De rubriek wordt beoordeeld op de manier van bewegen, inclusief gedrag, conformation en rastype. In men- en tuigrubrieken hebben de menner, de groom(s) en de passagiers de 14e verjaardag bereikt voor de 1e van januari van het showjaar. In het geval de menner jonger is dan 18 jaar, moet hij in het rijtuig worden begeleid door iemand ouder dan 18 jaar. Bewijs van de leeftijd moet worden gegeven op eerste verzoek van de organisatie.

Rijrubriek 
De rijrubrieken zijn opengesteld voor hengsten, merrie en ruinen van alle secties van 4 jaar en ouder. Op de show worden alle secties in de rijrubrieken (hengsten, merries en ruinen) beoordeeld op de stap, draf en galop. Rijrubrieken zullen worden gevraagd een uitgestrekte galop te tonen tijdens de individuele presentatie. Hiervan zal op verzoek van de jury worden afgezien als hij van mening is dat dit niet verstandig is. De rubriek wordt beoordeeld op de manier van bewegen, inclusief gedrag, conformation en rastype

Voor berijders van merries en ruinen zijn geen leeftijdsgrenzen; de berijder van een hengst heeft de 14e verjaardag bereikt op 1 januari van het showjaar.

Welsh Pony’s Sectie C & D ohz. hengsten, merries of ruinen. Voor berijders van merries en ruinen zijn geen leeftijdsgrenzen; de berijder van een hengst heeft de 14e verjaardag bereikt op 1 januari van het showjaar.

 • Leading Rein / Lead Rein
 • First Ridden
 • Jonge voorbrengers 8 t/m 11 jaar
 • Jonge voorbrengers 12 t/m 16 jaar
 • Rijrubrieken sectie A
 • Rijrubrieken sectie B
 • Rijrubrieken sectie C
 • Rijrubrieken sectie D
 • Rijrubrieken sectie WPBR
 • Menpony’s
 • Tuigpony’s

Leading Rein
Voor pony’s tot 1.22 m en voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Op de dag van de show is het kind tenminste 3 jaar oud en heeft de 9e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar; om vervelende situaties te vermijden zijn hengsten van deelname uitgesloten.

 First Ridden
Voor pony’s t/m 1.27m en kinderen tot 12 jaar die de Lead Rein zijn ontgroeid, maar nog niet in een ‘gewone’ rubriek kunnen meedoen; als groep galopperen de kinderen niet. Tijdens de individuele presentatie mag gegaloppeerd worden op vrijwillige basis. Het kind heeft de 12e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar; hengsten zijn van deelname uitgesloten.

Young Handlers (deelnemers t/m 13 jaar).
Het kind heeft de 14 e verjaardag nog niet bereikt op 1 januari van het showjaar; hengsten zijn van deelname uitgesloten