Sectie WPBR: Henk en Dini Lamberts – Dolfing (Stal Hendi’s)

Genomineerd: Fokker van het Jaar

Henk en Didi Lamberts

De stal naam Hendi’s is een afkorting van de namen van het echtpaar Henk en Dini Lamberts – Dolfing. De fokkerij van Henk en Dini begon met twee Welsh sectie A pony’s, een merrie van de Elite/Keur hengst Nachtegaal’s Captiain genaamd Miranda en een twee jarig hengstje.
Henk is ook altijd actief in het verenigingsleven geweest, zo heeft hij zitting gehad in de ledenraad maar is ook bestuurlid geweest in afd. Noord.
De overgang van de A pony’s naar de eerste NWR werd gemaakt in 1999 op de RK te Stadskanaal. Daar zag Henk een mooi veulenhoofdje over de achterkant van de trailer steken, het bleek Sonjahof Udillia, een dochter van de henst Bokkesprongs Czardas te zijn. Udillia behaalde op volwassen leeftijd een aantal kampioenschappen op de regionale keuringen en werd uiteindelijk bekroond met het Kroon predicaat.
Omdat er nogal wat problemen waren binnen de NWR wat bloedverwantschap betreft, besloten Henk en Dini naar meer bloedverversing te zoeken, echter buiten de NWR. Zo kwamen ze bij de in het stamboek opgenomen WPBR hengst Power and Paint waarmee indertijd aan huis gedekt werd. De ster/preferente merrie Wester Aikema’s Carolien werd in 2015 met hem gedekt wat resulteerde in de keur merrie Hendi’s Beauty Lady. Dat dit een schot in de roos bleek bewees het eerste veulen van deze merrie, Hendi’s Arrow genaamd. Als veulen werd hij in 2016 al veulenkampioen op de RK te Tolbert. Afgelopen jaar werd hij voorgesteld op de CHK waar hij werd bekroond als stamboekhengst en tevens Sectie Kampioen in ontvangst mocht nemen.
5 jaar geleden fokte Henk en Dini de nationaal NWR veulenkampioen, tot toen werd degene die de veulenkampioen had gefokt ook automatisch genomineerd voor fokker van het jaar, helaas voor Henk en Dini werd de nominatie vanaf toen anders geregeld. Maar uiteindelijk zijn deze twee rasechte en gepassioneerde Welsh fokkers nu toch genomineerd en hebben een mooie lijst fokresultaten opgebouwd.

Enkele resultaten:

Hendi’s Annelien
Reserve Sectie kampioen R.K. Exloo 2016

Hendi’s Beauty Lady, keur
Reserve kampioen C.K. Kotwijk 2016
Reserve sectie kampioen R.K. Tolbert 2017
Volwassen- en sectie Kampioen R.K. Hellendoorn 2019
Reserve Volwassenkampioen C.K. Kootwijk 2019

Hendi’s Ecoline, ster
Beste 3 jarige R.K. Assen 2019

Hendi’s Edilia, ster
Reserve kampioen R.K. Annen Oestermoer 2015
Kampioen R.K. Hellendoorn 2016

Hendi’s Fedulia, ster
Sectie kampioen R.K. Tolbert 2014

Hendi’s Rembrandt
Veulenkampioen R.K. Hellendoorn 2019
Reserve veulenkampioen C.K. Kootwijk 2019

In het stamboek opgenomen hengsten CHK:
Hendi’s Arrow (2019)