KNHS Divoza

KNHS-DIVOZA KAMPIOENSCHAP JONGE DRESSUURPONY’S

Jaarlijks organiseerd de KNHS in samenwerking met het het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS) het KNHS-Divoza kampioenschap.

Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vier- vijf- en zesjarige pony’s deelnemen die behoren tot de categorie C of D. De wedstrijden staan open voor alle pony’s, ongeacht stamboek.

 SELECTIEPROCEDURE

Door het hele land worden in juni en juli selectiewedstrijden voor het KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony’s gehouden. Tijdens deze selectiewedstrijden worden de pony’s door een jurykorps beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Tijdens een wedstrijd worden maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien. De beste twintig combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale om het kampioenschap.

“Veelzeggend is dat de gastamazones bijna ruzie maakten over wie er in het zadel van PIPPINS PRIDE A.T. mocht stappen”

KNHS-DIVOZA FINALE:
PIPPIN’S PRIDE, ODONKER S EN FENIX KAMPIOEN

En dat is drie! Wederom wint Turfhorst Pippin’s Pride met Kimberley Pap in het zadel zijn leeftijdscategorie in de KNHS Divoza competitie voor Jonge Dressuurpony’s. In de vandaag verreden finale te Kootwijk was de Welsh-hengst onbetwist de beste bij de zesjarigen. De expressieve vos Odonker S onder Demy Kurstjens pakte de titel bij de vijfjarigen, terwijl Oosterbroek Fenix, met Robin Heiden in het zadel, eerste werd bij de vierjarigen.