Welsh Cup

De Welsh cup is een dressuurwedstrijd voor Welsh combinaties, waarbij de hoogstgeplaatste deelnemers worden aangewezen voor deelname aan de finale tijdens de Welsh Familiesportdag

Deelnemen aan de selectiewedstrijden van de Welsh Cup

De selectiewedstrijden staan open voor combinaties die rijden met een geregistreerde Welshpony. Men hoeft géén lid te zijn van het Welsh stamboek. De voorselecties worden georganiseerd volgens de officiële reglementen van de KNHS en tellen dus mee voor winstpunten. Deelnemers kunnen starten in de dressuurrubrieken B t/m Z2. Om voor de finale in aanmerking te komen dient men zich voor 2 proeven in te schrijven. Verreden worden de dressuurproeven van de maand. Het kan voorkomen dat een bepaalde klasse en/of categorie volgens de regels van de KNHS in handicap wordt verreden.

FINALE TE PUTTEN

Na de selectiewedstrijd zullen de afgevaardigden bekend gemaakt worden gemaakt op www.wedstrijdplatform.nl. De combinaties starten tijdens de finale in de klasse waarin ze zich geselecteerd hebben tijdens een selectiewedstrijd. Volgens de KNHS reglementen mag men wel tussen de selectiewedstrijd en de finale starten in een hogere klasse.

Dus wanneer men bijvoorbeeld tijdens de selectiewedstrijd start in de klasse B, start men ook tijdens de finale in de klasse B en mag er tussendoor wel gepromoveerd worden naar de klasse L1. In de finale rijden de geselecteerde combinaties één proef. Verreden wordt de eerste proef van de maand. Punten die behaald zijn in de voorselecties tellen niet meer mee. De finaleproef telt niet mee voor winstpunten. Per klasse (ingedeeld volgens de KNHS normen) hebben we één cat. A/B Welsh Cup kampioen ,een cat. C Welsh Cup kampioen, een cat. D/E Welsh Cup kampioen en een volwassen kampioen.