Divoza Cup / Welsh Cup

Uitslagen Divoza Cup finale 2019

Uitslagen Welsh Cup finale 2019

KNHS-DIVOZA KAMPIOENSCHAP JONGE DRESSUURPONY’S 2019

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd. 

Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vierjarige (geboren in 2015), vijfjarige (geboren in 2014) en zesjarige (geboren in 2013) pony’s meedoen die behoren tot de categorie C of D. De selectiewedstrijden worden georganiseerd door stamboeken, maar alle pony’s die aan de deelnamevoorwaarden voldoen kunnen uiteraard aan elke selectiewedstrijd meedoen.

Beoordeling

Tijdens de selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan om op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te tonen. De beste vijftien combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale om het kampioenschap.

Alle selectiewedstrijden

29 juni 2019 Putten GLD NWPCS klik hier om je in te schrijven
6 juli 2019 De Mortel NB NRPS klik hier om je in te schrijven
6 juli 2019 Assen DR NNFPS/NWPCS klik hier om je in te schrijven
10 juli 2019 Lunteren GLD NRPS klik hier om je in te schrijven
11 juli 2019 Hellendoorn OV NWPCS klik hier om je in te schrijven
13 juli 2019 Tolbert GR NRPS klik hier om je in te schrijven
20 juli 2019 Ermelo GLD NNFPS klik hier om je in te schrijven
20 juli 2019 Sevenum LB NWPCS klik hier om je in te schrijven
27 juli 2019 Tolbert GR NWPCS klik hier om je in te schrijven

Finale

Op zaterdag 17 augustus vindt de finale van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor Jonge dressuurpony’s plaats in Kootwijk, bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn. Dit is tegelijk met de Centrale Merriekeuring van het Welsh Stamboek.

Samenwerking en doel

Het KNHS-Divoza kampioenschap is een samenwerking van de KNHS met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS). Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Klik hier voor meer informatie over het KNHS-Divoza Kampioenschap


Welsh Cup

Ook in 2019 is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan de Welsh Cup. De voorronden zijn tijdens de regionale keuringen.

  • 29 juni (Putten)
  • 11 juli (Hellendoorn tijdens de wedstrijd van de Hertruiters))
  • 20 juli (Sevenum)
  • 27 juli (Tolbert)

De wedstrijden staan open voor combinaties die rijden met een geregistreerde Welshpony. Men hoeft geen lid te zijn van het stamboek.

Je kunt je aanmelden via Mijn KNHS.

Voorselecties

De voorselecties worden georganiseerd volgens de officiële reglementen van de KNHS en tellen dus mee voor winstpunten. Deelnemers kunnen starten in de dressuurrubrieken B t/m Z2.

Per selectiewedstrijd moet je inschrijven voor twee dressuurproeven indien je voor de finale in aanmerking wilt komen.

De dressuurproeven van de desbetreffende maand worden verreden.

Het kan voorkomen dat een bepaalde klasse en/of categorie volgens de regels van de KNHS in handicap wordt verreden.

Men kan starten op alle vier selectiewedstrijden, gehouden op onze regionale keuringen. Een combinatie wordt éénmaal aangewezen voor de finale, ben je al eerder geplaatst voor de finale, dan wordt de volgende geplaatste combinatie aangewezen (mits voldaan aan de norm).

Het inschrijfgeld bedraagt voor pony en volwassen ruiters € 8,00 per proef. Het inschrijfgeld moet op de wedstrijddag zelf contant worden voldaan.

Afvaardiging

Eén op vier combinaties per klasse worden afgevaardigd naar de finale. Degenen met de minste plaatsingspunten over beide proeven en degenen die voldoen aan de norm van minimaal 60% komen in aanmerking voor een finaleplaats. Bij een ex aequo uitslag is de eerste proef doorslaggevend.

Men moet minimaal 60% over één van de twee tellende proeven hebben behaald, dit geldt ook voor degenen die reserve staan voor een plek in de finale.

Na de selectiewedstrijd zullen de uitslagen, de afgevaardigden en reserves voor de finale bekend gemaakt worden op www.startlijsten.nl.

Finale

De finale wordt verreden op 17 augustus op de Centrale Merrie Keuring in Kootwijk.

In de finale rijden alle geselecteerde combinaties een proef (de eerste proef van de maand) en deze proef wordt beoordeeld door twee juryleden.

Bij de pony’s is er per Klasse (B,L,M en Z) een kleine en een grote maat Welsh Cup kampioen.

Bij de volwassenen is er een winnaar. deze rubriek wordt in handicap (B t/m Z) verreden.

De prijsuitreiking is te pony, met een verdiende ereronde.