Divoza Cup / Welsh Cup

Na het niet kunnen verrijden van de Welsh Cup in 2020 door de Corona maatregelen, dit jaar, weliswaar in aangepaste vorm en onder voorbehoud van de RIVM Coronamaatregelen, is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan de Welsh Cup.

Selectie momenten

  • 26 juni (Inspectie dag) Putten (uitslagengeselecteerde combinaties)
  • 10 juli (inschrijving gaat via Passie voor Paard&Pony) Sevenum (aanmeldformulier)
  • 21en 22 augustus (inschrijving gaat via RV&PC de Gompert) Hengelo(gld)
  • 28 augustus (Welsh Sportdag Noord) Harich
  • 02 oktober Finale (Welsh Sportdag Midden) Putten

De selectie wedstrijden staan open voor combinaties die rijden met een geregistreerde Welshpony. Men hoeft geen lid te zijn van het stamboek. Je kunt je aanmelden via ‘MijnKNHS’.

Voorselecties

De voorselecties worden georganiseerd volgens de officiële reglementen van de KNHS en tellen dus mee voor winstpunten. Deelnemers kunnen starten in de dressuurrubrieken B t/m Z2. Per selectiewedstrijd moet je inschrijven voor twee dressuurproeven indien je voor de finale in aanmerking wilt komen.

De dressuurproeven van de desbetreffende maand worden verreden. Het kan voorkomen dat een bepaalde klasse en/of categorie volgens de regels van de KNHS in handicap wordt verreden.

Men moet starten op één van de bovenstaande selectiewedstrijden. Een combinatie wordt éénmaal aangewezen voor de finale, ben je al eerder geplaatst voor de finale, dan wordt de volgende geplaatste combinatie aangewezen (mits voldaan aan de norm).

Het inschrijfgeld, betaalmethode en de prijzen wisselen per wedstrijd. Deze informatie vindt u in de vraagprogramma’s

Afvaardiging

Eén op vier combinaties per klasse worden afgevaardigd naar de finale. Degenen met de minste plaatsingspunten en de meeste gereden punten over beide proeven wordt afgevaardigd. Bij een ex aequo uitslag is de eerste proef doorslaggevend.

Men moet minimaal 60% over één van de twee tellende proeven hebben behaald, dit geldt ook voor degenen die reserve komen te staan voor een plek in de finale. Na de selectiewedstrijd zullen de uitslagen, de afgevaardigden en reserves voor de finale bekend gemaakt worden op www.startlijsten.nl.

Finale

De finale wordt verreden op 02 oktober op de Welsh sportdag in Putten. In de finale rijden alle geselecteerde combinaties een proef (de eerste proef van de maand) en deze proef wordt beoordeeld door twee juryleden. Bij de pony’s is er per Klasse (B, L, M en Z) een kleine en een grote maat Welsh Cup kampioen. Bij de volwassenen is er een winnaar, deze rubriek wordt in handicap (B t/m Z) verreden.

De prijsuitreiking is te pony, met een verdiende ereronde.


KNHS-DIVOZA KAMPIOENSCHAP JONGE DRESSUURPONY’S 2019

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd. 

Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vierjarige (geboren in 2015), vijfjarige (geboren in 2014) en zesjarige (geboren in 2013) pony’s meedoen die behoren tot de categorie C of D. De selectiewedstrijden worden georganiseerd door stamboeken, maar alle pony’s die aan de deelnamevoorwaarden voldoen kunnen uiteraard aan elke selectiewedstrijd meedoen.

Beoordeling

Tijdens de selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan om op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te tonen. De beste vijftien combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale om het kampioenschap.

Alle selectiewedstrijden

29 juni 2019PuttenGLDNWPCSklik hier om je in te schrijven
6 juli 2019De MortelNBNRPSklik hier om je in te schrijven
6 juli 2019AssenDRNNFPS/NWPCSklik hier om je in te schrijven
10 juli 2019LunterenGLDNRPSklik hier om je in te schrijven
11 juli 2019HellendoornOVNWPCSklik hier om je in te schrijven
13 juli 2019TolbertGRNRPSklik hier om je in te schrijven
20 juli 2019ErmeloGLDNNFPSklik hier om je in te schrijven
20 juli 2019SevenumLBNWPCSklik hier om je in te schrijven
27 juli 2019TolbertGRNWPCSklik hier om je in te schrijven

Finale

Op zaterdag 17 augustus vindt de finale van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor Jonge dressuurpony’s plaats in Kootwijk, bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn. Dit is tegelijk met de Centrale Merriekeuring van het Welsh Stamboek.

Samenwerking en doel

Het KNHS-Divoza kampioenschap is een samenwerking van de KNHS met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS). Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Klik hier voor meer informatie over het KNHS-Divoza Kampioenschap