10 tips om jouw Welshpony te laten ‘shinen’

0
1559
Ysselvliedts Lord Markham. Foto: Wil Smeets
Ysselvliedts Lord Markham. Foto: Wil Smeets

Yvette Zoet heeft jarenlang ervaring met het showen van Welshpony’s. Zowel aan de hand als onder het zadel. Ze is eigenaresse van webshop Ponyweb.eu en runt, samen met haar man Harold, Stal Ysselvliedt. Speciaal voor NWPCS.nl geeft ze 10 waardevolle tips om jouw Welshpony te laten shinen.

Optima forma de ring in!

1. Voeding & training

Goede voeding en training zorgt voor een mooi bespierde en glanzende pony.

2. Lijnzaad

Goed ruwvoer en krachtvoer draagt er aan bij dat de pony goed in zijn vel zit en dat gebeurt eerst van binnenuit. Je kunt bijvoorbeeld, als aanvulling op het voer, lijnzaad voeren.

4. glans / conditioner

3. Borstelbeurt

Een borstelbeurt stimuleert de bloedsomloop en het oude haar komt mooi los.

4. Glans / conditioner spray

Gebruik een verzorgende glans/conditioner spray zoals de Gold Label Mane & Tail.

5. Deken en hoody

Gebruik een staldeken om het haar mooi te laten liggen, afhankelijk van het stalklimaat of seizoen kan je een deken met hals gebruiken of bijvoorbeeld een hoody zodat de manen plat en naar rechts blijven liggen en de hals ook mooi blijft.

5. hoody

6. Training

Training in welke vorm dan ook; rijden, stappen, longeren, etc., zorgt ervoor dat de pony zich fit zal voelen

7. Wassen

Wassen met een verzorgende shampoo, zodat de pony schoon is. Vergeet het hoofd niet.

8. Shampoo

5. staldeken

Voorafgaand aan de keuring, show of wedstrijd wassen met een highshine shampoo of kleurshampoo voor glans en om de diepte van de kleur naar boven te halen. Schimmels wassen met een speciale ‘blauw’ shampoo voor een wit resultaat.

9. Accentueren

De ogen en neus accentueren we ‘extra’ met speciale glanzende make-up blank of zwart net wat de pony nodig heeft. Voor extra glans op het hoofd, manen, staart en het lijf is er speciale olie. Beide producten zijn voorzien van een uv-filter. Hoefolie zwart of blank om de hoeven extra te laten glimmen.

Coat-Gloss-Group1
9. accentueren
10. finishing touch

10. Finishing touch

De finishing touch tijdens de keuring, show of wedstrijd. Gebruik bijvoorbeeld Supreme Sparkle spray, (niet te verwarren met glitter spray). Deze spray geeft een glanzend resultaat voor zowel outdoor als indoor. Met een zachte doek of borstel nawrijven en voilà!

ponyweb