Welsh Cup

De Welsh cup is een dressuurwedstrijd voor Welsh combinaties, waarbij de hoogstgeplaatste deelnemers worden aangewezen voor deelname aan de finale tijdens de Welsh Familiesportdag

Deelnemen aan de selectiewedstrijden van de Welsh Cup

De selectiewedstrijden staan open voor combinaties die rijden met een geregistreerde Welshpony. Men hoeft géén lid te zijn van het Welsh stamboek. De voorselecties worden georganiseerd volgens de officiële reglementen van de KNHS en tellen dus mee voor winstpunten. Deelnemers kunnen starten in de dressuurrubrieken B t/m Z2. Om voor de finale in aanmerking te komen dient men zich voor 2 proeven in te schrijven. Verreden worden de dressuurproeven van de maand. Het kan voorkomen dat een bepaalde klasse en/of categorie volgens de regels van de KNHS in handicap wordt verreden.

FINALE TE KOOTWIJK

Na de selectiewedstrijd zullen de afgevaardigden bekend gemaakt worden gemaakt op www.wedstrijdplatform.nl . De combinaties starten tijdens de finale in de klasse waarin ze zich geselecteerd hebben tijdens een selectiewedstrijd. Volgens de KNHS reglementen mag men wel tussen de selectiewedstrijd en de finale starten in een hogere klasse.

Dus wanneer men bijvoorbeeld tijdens de selectiewedstrijd start in de klasse B, start men ook tijdens de finale in de klasse B en mag er tussendoor wel gepromoveerd worden naar de klasse L1. In de finale rijden de geselecteerde combinaties één proef. Verreden wordt de eerste proef van de maand. Punten die behaald zijn in de voorselecties tellen niet meer mee. De finaleproef telt niet mee voor winstpunten. Per klasse (ingedeeld volgens de KNHS normen) hebben we één cat. A/B Welsh Cup kampioen ,een cat. C Welsh Cup kampioen, een cat. D/E Welsh Cup kampioen en een volwassen kampioen.

 

AAN ALLE DEELNEMERS EN BELANGSTELLENDEN VOOR DE WELSH CUP 2017.(INSCHRIJVING IS GEOPEND)

Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan de Welsh Cup.
De voorronden zijn tijdens de regionale keuringen, 1 juli Bunschoten, 8 juli Hellendoorn, 15 juli Sevenum en 29 juli Tolbert, de finale is tijdens de Centrale keuring te Kootwijk op 19 aug.
De wedstrijden staan open voor combinaties die rijden met een geregistreerde Welsh pony en men hoeft geen lid te zijn van het stamboek.
U kunt zich aanmelden via MIJN KNHS. (inschrijving is geopend!)

De voorselecties worden georganiseerd volgens de officiële reglementen van de KNHS en tellen dus mee voor winstpunten.
Deelnemers kunnen starten in de dressuurrubrieken B t/m Z2.
Per selectiewedstrijd dient u in te schrijven voor twee dressuurproeven indien u voor de finale in aanmerking wilt komen.
De dressuurproeven van de desbetreffende maand zullen worden verreden.
Het kan voorkomen dat een bepaalde klasse en/of categorie volgens de regels van de KNHS in handicap wordt verreden .
Men kan starten op alle vier de selectiewedstrijden, gehouden op onze regionale keuringen . Een combinatie wordt éénmaal  aangewezen voor de finale, bent u al eerder geplaatst voor de finale dan wordt de volgende geplaatste combinatie aangewezen (mits voldaan aan de norm)
Het inschrijfgeld bedraagt voor pony en volwassen ruiters € 8,00  per proef.
Het inschrijfgeld moet op de wedstrijddag zelf contant worden voldaan
 
Afvaardiging
De afvaardiging voor een finaleplaats wordt berekend naar één op de vier combinaties in de desbetreffende klasse . Diegenen met de minste plaatsingspunten over beide proeven en diegenen die voldoen aan de norm van minimaal 60% komen in aanmerking voor een finaleplaats en bij ex aequo uitslag is de eerste proef doorslaggevend .
Men moet minimaal 60% over één van de twee tellende proeven hebben behaald, dit geldt ook voor diegenen die reserve ( mits  voldaan aan de norm) staan om in de finale te komen.
Na de selectiewedstrijd zullen de uitslagen, de afgevaardigden en diegenen die reserve staan voor de finale bekend gemaakt worden op www.startlijsten.nl.
 
Finale te Kootwijk
In de finale rijden alle geselecteerde combinaties een proef (de eerste proef van de maand) en deze proef wordt beoordeeld door twee juryleden.
Bij de pony’s zal er per Klasse (B,L,M en Z) een kleine en een grote maat Welsh Cup kampioen zijn.
Bij de volwassenen is er een winnaar, in deze rubriek rijden alle klassen tegen elkaar.
De prijsuitreiking zal te paard zijn met een verdiende ereronde.

De coördinatie van deze wedstrijden wordt gedaan door mw. Henriet van Muiswinkel, in samenwerking met dhr. Henk Beudel.

U wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen:
We zien onze parels graag presteren!

Vriendelijke groet
Henriet van Muiswinkel, coördinator Welsh Cup.
06-26448796, email: peze36ay@kpnmail.nl