Ons stamboek: de mooiste pony’s, enthousiaste liefhebbers, veel initiatieven!

De afgelopen maand is tussen Ledenraad en interim-bestuur besproken hoe het NWPCS in de toekomst bestuurd zou moeten gaan worden en hoe wij op korte termijn een nieuw bestuur voor ons stamboek gaan vinden. We gaan een ander bestuursmodel uit werken dan zoals het jaren binnen het NWPCS heeft gefungeerd. Dat willen graag samen met u, onze leden gaan doen.

Waar vroeger het bestuur ook een groot aantal uitvoerende taken kreeg toebedeeld en tot wel 20 uur per week voor het stamboek in de weer was wordt er nu gezocht naar een kleiner bestuur van 3 tot 5 personen alleen gericht op het besturen zelf. We zoeken bestuurders die 3-4 uur per week de onbezoldigde tijd en achtergrond hebben voor het maken van beleid zelf. Deze bestuurders gaan er voor zorgen dat de verschillende aandachtsgebieden van ons stamboek onder de beste condities door werkgroepen van actieve vrijwilligers uit onze vereniging van worden gecoördineerd en uitgevoerd.

Daarom worden er nu kandidaat bestuursleden en vrijwilligers gevraagd die coördinator van een werkgroep zouden willen zijn.

Van zulke coördinatoren worden geen beleidstaken gevraagd, ze zijn primair verantwoordelijk voor die aandachtsgebieden waarin zij zichzelf thuis voelen. Een kleine onkostenvergoeding (bv km ’s) is voor deze coördinatoren zeker bespreekbaar. Onze evenementen zijn immers het belangrijkst voor het NWPCS en worden voor en door onze leden uitgevoerd.

Dit idee van een kleiner bestuur met coördinatoren is besproken en goed ontvangen op alle afdelingen en de Ledenraad heeft op de vergadering van 25 april 2017 de nieuwe bestuursopzet ook van harte welkom geheten. Het huidige interim-bestuur heeft zich toen ook bereid verklaard betrokken te willen zijn bij het vinden van nieuwe bestuursleden en het samenstellen van het bestuur. Als gewenste startdatum voor een nieuw bestuur is 1 juli 2017 gesteld, maar het huidige interim-bestuur staat garant voor een zorgvuldige inwerkfase en begeleiding daarin.

Ons stamboek moet bruisen van energie, moet borrelen van ideeën, daar leeft de Welsh-wereld. Daarom worden er nu kandidaat-bestuursleden voor het bestuur én vrijwilligers gezocht die coördinator van een werkgroep zouden willen zijn. Denkt u dat dit voor u wat zou kunnen zijn, dan horen wij dat graag. Wij zijn erg blij met uw betrokkenheid bij het NWPCS!

U kunt Ben Platzer of Gert Wensvoort bellen indien u interesse heeft voor een functie en ook indien u een geschikte kandidaat zou willen voorstellen. De sluitingsdatum voor aanmelden is gesteld op 4 juni 2017.

Doet u met ons mee voor een slagvaardig en bruisend NWPCS?
Wij zien uw reactie graag tegemoet!

Ben Platzer - 06 53390182 Secretaris interim-bestuur.
Gert Wensvoort - 06 51220915 Voorzitter Ledenraad.
Mail kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdeling Midden