Persbericht Nieuwe bestuur

Nieuws vanuit de ledenraad per 19 juli 2017:

In april heeft u via de afdelingsbijeenkomsten inzicht gekregen in de voorgenomen bestuurlijke veranderingen van “ons” NWPCS.  U heeft uw ledenraadsleden de boodschap meegegeven dat u er de noodzaak van in ziet dat “ons” NWPCS weer toekomstbestendig moet worden.
Deze opdracht heeft de Ledenraad en het Interim Bestuur opgepakt en we willen u daarvan een update geven.

De ledenraad kan u nu meedelen dat er op 19 juli 2017 vanuit de Vertrouwenscommissie een voordracht is gedaan tot de vorming van een nieuw Hoofdbestuur.

De volgende personen zijn voorgedragen en allen door de Ledenraad per declamatie gekozen:

Voorzitter:  Dhr. Piet Peters.

Piet Peters is de huidige penningmeester van het interim bestuur, heeft binnen de Rabobank diverse directiefuncties bekleed en is momenteel  actief in het bedrijfsleven als coach en adviseur. Samen met zijn vrouw fokt hij sectie B pony’s.

Secretaris: Mw. Astrid Hoppenbrouwers

Astrid Hoppenbrouwers heeft een universitaire studie Franse taal- en letterkunde afgerond en is daarnaast juridisch geschoold. Ze is actief als instructrice in de paardenwereld en heeft veel bestuurlijke ervaring in non-profit organisaties.   Ze is een enthousiast liefhebber van de Welshpony en van de NWR in het bijzonder.

Penningmeester: Dhr. Cor de Jong.

Cor de Jong is als ondernemer succesvol geweest in de supermarktenbranche. Hij is bestuurlijk actief binnen  het verenigingsleven, vrijwel altijd in de rol van penningmeester. Tegenwoordig is hij actief in de sectie B fokkerij.

Foktechnische zaken: Dhr. Johan Coes  

Johan Coes heeft als wethouder bestuurlijke ervaring voor het CDA in de gemeente Hellendoorn en is daarnaast gedurende een lange tijd actief in de sectie A fokkerij.

De functie Sport, Evenementen en Media blijft nog vacant.

Kandidaten worden verzocht zich beschikbaar te stellen via de secretaris van het Interim Bestuur,
de heer Ben Platzer.  (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De nieuwe Bestuursleden zullen tijdens de openbare Ledenraadsvergadering van  14 september 2017 welkom geheten worden. Aanvang 20.00 uur,  KWPN kantoor te Ermelo. Het nieuwe bestuur zal officieel per 1 oktober 2017 aantreden. Tot die tijd zal het huidige Interim Bestuur intensief gaan samenwerken met het nieuwe Hoofdbestuur. 

De innovatieve  bestuurlijke processen beginnen steeds meer vorm te krijgen.
Dit heeft geleid tot het formeren van diverse werkgroepen die de handschoen met veel enthousiasme hebben opgepakt. Als voorbeeld noemen we het succes van de Welsh Cup 2017,
de werkgroep Verrichtingsonderzoek NWR 2017 en het initiatief voor een vernieuwde Veiling en Youngstock Show in Oktober te Lunteren. De huidige regelgeving en statuten van het NWPCS zijn niet volledig toereikend voor deze noodzakelijke innovatieve bestuurlijke veranderingen.
De Ledenraad heeft dan ook besloten om in mei 2018 een begin te maken met de aanpassing van de statuten en reglementen zodat deze passend zijn bij de nieuwe bestuurlijke structuur. 

Wij, als Ledenraad,  zijn zeer content  met de invulling van de diverse vacatures tot op heden. Diverse commissies  en werkgroepen krijgen de komende tijd een gezicht.  Wilt u hierin ook iets betekenen?  Schroom dan niet om dit kenbaar te maken.
Het stamboek zijn we allemaal te samen! 

Afdeling Midden