• Home
  • Keuringen
  • Centrale merriekeuring

Centrale merriekeuring

Eenmaal per jaar wordt de Centrale Keuring gehouden waarop alle pony’s, die daarvoor tijdens de regionale keuringen aan de hand en voor de rij- en tuigrubrieken zijn aangewezen door de jury, met elkaar zullen strijden om de hoogste eer. 

Wanneer een pony op de regionale keuring in het stamboek opgenomen en doorverwezen is kunnen zij op de Centrale Keuring het predicaat Ster krijgen. Stermerries die met een veulen aan de voet op de regionale keuring verschenen en doorverwezen zijn kunnen het predicaat voorlopig keur krijgen. 

Rechtstreekse inschrijving voor de Centrale Keuring is niet mogelijk, behalve voor een aantal aangespannen -en zadelrubrieken: 

  • Enkelspannen stamboekhengsten
  • Vierspannen voor pony’s van 3 jaar en ouder, onder voorbehoud van voldoende deelname (minstens 3)
  • Bestgaande stamboekhengsten onder het zadel, grote en kleine maat.

 

Pony’s die worden aangewezen voor deelname aan de Centrale Keuring, worden automatisch in de catalogus van deze keuring opgenomen. Behalve de kosten voor een catalogus bent u voor deelname geen inschrijfgeld verschuldigd. 

CMK uitslagen 2016

Op deze zonnige zaterdag stond de Centrale Merriekeuring op het programma. Na een schitterende dag met veel predikaten en kampioenen ging de hoogste eer richting het westelijk deel van het land.

Als dagkampioen werd gekozen Cwmmeudwy Cati (v. Beymark Stephen) en Reserve dagkampioen: Stougjeshoeve Especiale (v. Breeton Dai)

Uitslagen CMK 2016

Afdeling Midden