Ledendag 2017

0
655

Vrijdag 26 mei 2017. De datum waarop het NWPCS een kleine primeur had: de allereerste editie van de Welsh Ledendag. De ingrediënten waren veelbelovend: prachtig weer, een geweldige locatie en een bomvolle invulling van de dag. In de verschillende clinics werd dieper ingegaan op onderwerpen die welsh liefhebbers vaak tegenkomen. Bijvoorbeeld de clinic ‘keuringsklaar maken’. In deze clinic werd uitgebreid stilgestaan bij de stappen die je als pony eigenaar kunt nemen om je pony uiteindelijk optimaal voor te kunnen stellen op keuringen en shows. Elke sectie kent zijn eigen voorbereidingen, dus over elke sectie werden de tips en trucs behandeld. Als je pony er optimaal voor staat wil je natuurlijk ook weten waar een jurylid nou eigenlijk op let wanneer je in de ring verschijnt. In de clinic ‘jureren en beoordelen’ gaf het jurycorps een gedetailleerde uitleg over hoe het beoordelen van een pony in zijn werk gaat. Ook in deze clinic kwamen de verschillende secties uitgebreid aan bod. Na een heerlijke barbecue zorgde de foktechnische commissie een interessante lezing over haar werkzaamheden, waarbij de deelnemers meer te weten kwamen over de fokkerij. En wat een verrassing was het vervolgens dat een heuse mystery guest, in de vorm van Johan Vlemmix, op een interactieve manier liet zien hoe je kan zorgen voor een echt clubgevoel. Hieruit is zelfs een heus clublied gerold, waarover later zeker nog meer! Naast de goedgevulde clinics was er deze dag ook voor de jongere leden een uitgebreid programma. De kids hebben kunnen oefenen als jonge voorbrenger, hun creatieve kant laten zien tijdens de kleurwedstrijd en flink hun best moeten doen tijdens een intensieve stokpaardjesrace met verschillende uitdagende hindernissen. Het was een zeer geslaagde en gezellige dag waarop alle bezoekers op een leuke en interactieve manier hebben kunnen deelnemen aan de verschillende clinics. Tijdens de barbecue werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om elkaar beter te leren kennen en er zijn wellicht leuke nieuwe vriendschappen ontstaan. Het is wel duidelijk dat er in 2018 een bruisende 2e editie georganiseerd gaat worden, en dan nu op een dag in het weekend om zo nog meer leden te kunnen verwelkomen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here